Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Νέο ράλι στην αγορά ομολόγων της Ευρωζώνης
[Η Ναυτεμπορική]: Νέο ράλι στην αγορά ομολόγων της Ευρωζώνης

[Η Ναυτεμπορική]: Νέο ράλι στην αγορά ομολόγων της Ευρωζώνης

Της Εφης Τριήρη
[email protected]

Η αναμονή πιο χαλαρής νομισματικής πολιτικής από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) επανέφερε το ράλι στις τιμές των κρατικών ομολόγων του ευρώ. Ωστόσο, στην ελληνική αγορά κρατικού χρέους, οι τιμές παρουσίασαν μία μικρή πτωτική διόρθωση στο τέλος της εβδομάδας.

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού έκλεισε στο 2,15 από 2,12% της αμέσως προηγούμενης συνεδρίασης με το spread στις 246 μονάδες βάσης. Και η απόδοση του πενταετούς αυξήθηκε οριακά στο 1,17%. Ο όγκος συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 57 εκατ.ευρώ εκ των οποίων τα 40 εκατ.ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγράφηκε στο 10ετές ομόλογο με 12 εκατ.ευρώ.

Στην υπόλοιπη Ευρωζώνη, νέο έναυσμα έδωσε δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, επικαλούμενο τραπεζικές πηγές, σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, σχεδιάζει την επανεκκίνηση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης έως το Νοέμβριο προκειμένου να στηρίξει την ευάλωτη οικονομία της Ευρωζώνης. Ο Ντράγκι ευελπιστεί ότι με αυτό τον τρόπο θα ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις να επενδύσουν περισσότερο και τους καταναλωτές να καταναλώσουν περισσότερο. Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι δηλώσεις δύο κορυφαίων αξιωματούχων της Φέντεραλ Ριζέρβ επανέφεραν στο προσκήνιο την προοπτική μεγάλων επιτοκιακών μειώσεων, της τάξης των 50 μονάδων βάσης, στη συνεδρίασή της στο τέλος του μηνός.

Με εξαίρεση την Ιταλία και την Ελλάδα, οι αποδόσεις στις περισσότερες αγορές της Ευρωζώνης μειώθηκαν, αν και προς το τέλος δέχθηκαν κάποιες πιέσεις από την άνοδο των αμερικανικών αποδόσεων στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!