Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Νέο ιστορικό χαμηλό για το ελληνικό 10ετές ομόλογο
[Η Ναυτεμπορική]: Νέο ιστορικό χαμηλό για το ελληνικό 10ετές ομόλογο

[Η Ναυτεμπορική]: Νέο ιστορικό χαμηλό για το ελληνικό 10ετές ομόλογο

Του Γιάννη Παγκαλιά
[email protected]

Σε νέο ιστορικό χαμηλό υποχώρησε το ελληνικό δεκαετές ομόλογο κατά τη σημερινή συνεδρίαση, σε μία ημέρα που οι ελληνικοί τίτλοι χρέους και οι ιταλικοί ήταν από τους λίγους στην Ευρώπη που συνέχισαν την καθοδική τους πορεία.

Η αγορά κρατικών ομολόγων έκανε ένα διάλλειμα από το ράλι των τελευταίων συνεδριάσεων, με τις αποδόσεις να σημειώνουν ήπια ανοδική μεταβολή, να παραμένουν όμως κοντά στα χαμηλά από τη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Ο όγκος των συναλλαγών στην ΗΔΑΤ διαμορφώθηκε στα 79 εκατ. ευρώ, με τα 55 εκ αυτών να αφορούν εντολές αγοράς.

Το ελληνικό δεκαετές έπεσε στο 3,049%, από 3,132% την Τετάρτη, μία υποχώρηση που συρρίκνωσε το spread σε σχέση με το γερμανικό δεκαετές στις 321 μονάδες βάσης, η μικρότερη διαφορά από τον Φεβρουάριο του 2018.

Το πενταετές με λήξη το 2024 κατέγραψε τη μεγαλύτερη συναλλακτική του δραστηριότητα συγκεντρώνοντας 30 εκατ. ευρώ και την απόδοσή του διαμορφώνεται στο 1,83% από 1,92%, το τριετές υποχώρησε ανεπαίσθητα στο 1,43% από 1,46%, ενώ ο τίτλος της επταετίας έπεσε στο 2,21% από 2,33% την Τετάρτη.

Οι ιταλικοί τίτλοι ακολούθησαν το παράδειγμα των ελληνικών, με το 10ετές προς το τέλος της συνεδρίασης να γυρίζει και να κλείνει με οριακή άνοδο.

Οι αποδόσεις του ισπανικού 10ετούς και του αντίστοιχου πορτογαλικού σημείωσαν νέο ιστορικό χαμηλά, πριν κάνουν αναστροφή και κλείσουν με μικρή άνοδο διαμορφούμενες στο 0,765% και 0,871%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!