Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Νέο φάρμακο για έναν στους πέντε καρκίνους του μαστού
[Η Ναυτεμπορική]: Νέο φάρμακο για έναν στους πέντε καρκίνους του μαστού

[Η Ναυτεμπορική]: Νέο φάρμακο για έναν στους πέντε καρκίνους του μαστού

Περίπου 10.000 γυναίκες το χρόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσαν να ωφεληθούν από μία νέου τύπου θεραπεία για τον καρκίνο του μαστού, λένε οι επιστήμονες. Οι βιολογικές θεραπείες είναι πολλά υποσχόμενες και μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των καρκίνων του μαστού που προκαλούνται από σπάνια κληρονομικά γενετικά λάθη, όπως το BRCA που έχει η ηθοποιός Angelina Jolie.

Σήμερα, μια νέα μελέτη από ειδικούς στο Wellcome Trust Sanger Institute δείχνει ότι αυτά τα στοχευμένα φάρμακα μπορούν επίσης να λειτουργήσουν και σε πολλές άλλες γυναίκες που δεν έχουν αυτά τα γονίδια υψηλού κινδύνου. Τα φάρμακα μπορεί να λειτουργήσουν αποτελεσματικά σε έναν στους πέντε καρκίνους του μαστού, λένε οι ερευνητές.

Η σταρ του Χόλιγουντ Αντζελίνα Τζολί έκανε μαστεκτομή όταν ανακάλυψε ότι είχε κληρονομήσει γονίδια καρκίνου υψηλού κινδύνου. Αυτό αφορά το 20% των ασθενών – πολύ περισσότερο από το 1 με 5% που εκδηλώνουν τον καρκίνο, έχοντας  παράλληλα και τα ελαττωματικά γονίδια BRCA.

Μία βιολογική θεραπεία ή ο αναστολέας PARP, που ονομάζεται olaparib, χρησιμοποιείται ήδη από το Εθνικό Σύστημα Υγείας στο Ηνωμένο Βασίλειο, για τη θεραπεία του προχωρημένου καρκίνου των ωοθηκών. Αν και δεν έχει ακόμα εγκριθεί ως φάρμακο για τον καρκίνο του μαστού, ορισμένες γυναίκες στο Ηνωμένο Βασίλειο το παίρνουν σε κλινικές δοκιμές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!