Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Οι «Νεφέλες» του Αριστοφάνη στο Ηρώδειο
[Η Ναυτεμπορική]: Οι «Νεφέλες» του Αριστοφάνη στο Ηρώδειο

[Η Ναυτεμπορική]: Οι «Νεφέλες» του Αριστοφάνη στο Ηρώδειο

Μετά τις παραστάσεις στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου που παρακολούθησαν περισσότεροι από 15.000 θεατές, η αριστοτεχνική κωμωδία «Νεφέλες» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά και μετάφραση Γιάννη Αστερή, ολοκλήρωσαν την περιοδεία τους στα μεγάλα Φεστιβάλ της χώρας.

Στην Αθήνα, οι «Νεφέλες» του Αριστοφάνη επιστρέφουν στον φυσικό τους χώρο, κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στις 6 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ. Η παράσταση θα κάνει, επίσης, τους εξής σταθμούς: Βριλήσσια (4/9), Παπάγου (5/9), Πετρούπολη (7/9), Ηλιούπολη (8/9) και Βύρωνα (10/9).

Ο Δημήτρης Καραντζάς καταπιάνεται για πρώτη φορά με το αριστοφανικό έργο και με τη σύμπραξη των ηθοποιών Γιώργου Γάλλου, Νίκου Καραθάνου, Χρήστου Λούλη, Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη, Θεοδώρας Τζήμου, Αινεία Τσαμάτη, Παναγιώτη Εξαρχέα, Πάνου Παπαδόπουλου, Γιάννη Κλίνη, Αλεξάνδρας Αϊδίνη, Ευδοξίας Ανδρουλιδάκη, Έμιλυς Κολιανδρή, Ελίνας Ρίζου, χρίζει πρωταγωνίστριες της παράστασης τις ίδιες τις Νεφέλες, που έρχονται να κηρύξουν την αμφισβήτηση της παντοδυναμίας της λογικής και την επιστροφή σε μια χαμένη πνευματικότητα, σ’ ένα αέναο και επικίνδυνο παιχνίδι μεταμορφώσεων.

Η αριστοτεχνική κωμωδία του Αριστοφάνη παρουσιάστηκε στα Μεγάλα Διονύσια το 423 π.Χ. και διακωμωδεί τη διδασκαλία του Σωκράτη και τις ιδέες των σοφιστών της εποχής.

Ο ηλικιωμένος, απαίδευτος Αθηναίος Στρεψιάδης, καταχρεωμένος από τις σπατάλες και τις ασωτίες του καλοαναθρεμμένου γιου του, Φειδιππίδη, προσπαθεί να τον πείσει να φοιτήσει στο φροντιστήριο του Σωκράτη, όπου θα μάθει τη διαφορά μεταξύ δίκαιου και άδικου λόγου και θα μπορεί να υπερασπίζεται καλύτερα τον εαυτό του στο δικαστήριο απέναντι στους δανειστές του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!