Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 6 kmh
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Νέες κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπιση της νόσου Πάρκινσον
[Η Ναυτεμπορική]: Νέες κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπιση της νόσου Πάρκινσον

[Η Ναυτεμπορική]: Νέες κατευθυντήριες οδηγίες για την αντιμετώπιση της νόσου Πάρκινσον

Εκδόθηκαν οι νέες οδηγίες από το Εθνικό Ινστιτούτο για την Υγεία και την Αριστεία (NICE), στις 19 Ιουλίου 2017, οι οποίες και επικαιροποιούν τις αντίστοιχες του 2006 και συνιστούν την παραπομπή των πασχόντων από τη νόσο Πάρκινσον σε φυσικοθεραπευτή «για αξιολόγηση, εκπαίδευση και συμβουλές», καθώς και για ενημέρωση για την σημασία της φυσικής δραστηριότητας (άσκηση).

Οι νέες οδηγίες που εκδόθηκαν από τις ρυθμιστικές Αρχές της Μεγάλης Βρετανίας συνιστούν να γίνεται εξειδικευμένη φυσικοθεραπεία στους ασθενείς που παρουσιάζουν προβλήματα ισορροπίας ή κινητικής λειτουργίας ανεξαρτήτως σταδίου.

Όπως ανέφερε η κα Fiona Lindop, φυσικοθεραπεύτρια από το νοσηλευτικό όμιλο Derby Teaching Hospitals NHS Trust, η οποία συμμετείχε στην επιτροπή αναθεώρησης των οδηγιών του 2006, οι αλλαγές αυτές είναι σημαντικές γιατί έτσι οι ειδικοί μπορούν να εκτιμήσουν από πολύ νωρίς τα δυνητικά προβλήματα του ασθενή προτού αυτά γίνουν μόνιμα και έτσι να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής του.

Αναλύοντας τις νέες κατευθυντήριες οδηγίες ο φυσικοθεραπευτής, Dr manual medicine, επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Κρήτης Γιώργος Η. Γουδέβενος, επισημαίνει ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει συγκεκριμένο πρωτόκολλο αντιμετώπισης της νόσου. Υπάρχουν όπως λέει, αρκετά σκευάσματα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής του ασθενή ενώ, οι ειδικοί συστήνουν και χειρουργική αντιμετώπιση στις περιπτώσεις που τα φάρμακα δεν ελέγχουν πλήρως τα συμπτώματα.

Ωστόσο, όπως αναφέρει, τα κατάλληλα προγράμματα φυσικοθεραπείας σε συνδυασμό με την φαρμακευτική αγωγή μπορούν να βοηθήσουν πολύ τον ασθενή να διατηρήσει τις κινήσεις του και μαζί με αυτό την ανεξαρτησία του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!