Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Νέα Ζηλανδία: Εκστρατεία για να μείνει η Lorde εκτός φυλακής
[Η Ναυτεμπορική]: Νέα Ζηλανδία: Εκστρατεία για να μείνει η Lorde εκτός φυλακής

[Η Ναυτεμπορική]: Νέα Ζηλανδία: Εκστρατεία για να μείνει η Lorde εκτός φυλακής

Όλα ξεκίνησαν με ένα σχέδιο του αντιπολιτευόμενου κόμματος της Νέας Ζηλανδίας που προβλέπει την επιβολή προστίμου για την πρόωρη εγκατάλειψη του σχολείου.

Τελικά, προέκυψε ιδιόμορφη εκστρατεία για να παραμείνει εκτός φυλακής η ποπ σταρ Lorde, η οποία σταμάτησε το σχολείο προτού αποφοιτήσει.

Την περασμένη εβδομάδα, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στη Νέα Ζηλανδία μετέδωσαν ότι το Εθνικό Κόμμα της αντιπολίτευσης εξετάζει να επιβάλει πρόστιμο ύψους 3.000 δολαρίων Νέας Ζηλανδίας στους γονείς των παιδιών που εγκαταλείπουν πρόωρα το σχολείο, αν κερδίσει τις εκλογές το επόμενο έτος. Το πρόστιμο θα ισχύει για τους γονείς μαθητών που δεν ολοκλήρωσαν τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Επί του παρόντος, στη Νέα Ζηλανδία είναι νόμιμο να εγκαταλείψει ένας μαθητής το Λύκειο σε ηλικία 16 ετών.

Η πρόταση σχολιάστηκε ευρέως ως πολύ αυστηρή και πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης κατάρτισαν λίστες επιτυχημένων Νεοζηλανδών που εγκατέλειψαν το σχολείο νωρίς, συμπεριλαμβανομένης της τραγουδίστριας Lorde, της χορογράφου Παρί Γκέμπελ που συνεργάζεται με τους Ριάνα και Τζάστιν Μπίμπερ και ακόμη την αντιπρόεδρο του Εθνικού Κόμματος, Πόλα Μπένετ.

Η Lorde ήταν μαθήτρια σε Λύκειο του Όκλαντ μέχρι το 2013, όταν εγκατέλειψε το σχολείο για να συνεχίσει τη σταδιοδρομία της στη μουσική. Η αναφορά του ονόματός της προκάλεσε πλήθος σχολίων, στα οποία εκφράζεται η ανησυχία ότι η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια θα μπορούσε να βρεθεί στη φυλακή ή να κληθεί να καταβάλει ένα βαρύ πρόστιμο επειδή εγκατέλειψε το σχολείο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!