Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 24 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Νέα βελτίωση του οικονομικού κλίματος τον Σεπτέμβριο
[Η Ναυτεμπορική]: Νέα βελτίωση του οικονομικού κλίματος τον Σεπτέμβριο

[Η Ναυτεμπορική]: Νέα βελτίωση του οικονομικού κλίματος τον Σεπτέμβριο

Βελτίωση εμφάνισε τον Σεπτέμβριο το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα, καθώς ο σχετικός δείκτης του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) ενισχύθηκε στις 100,6 μονάδες (από 98,2 τον Ιούλιο και 99 τον Αύγουστο), φθάνοντας στο υψηλότερο μάλιστα επίπεδο από τον ∆εκέµβριο του 2014.

H καταναλωτική εμπιστοσύνη βελτιώνεται, επίσης, κυρίως λόγω λιγότερο δυσμενών προβλέψεων για την ανεργία.

Η ανάκαμψη του δείκτη καθόλη τη διάρκεια του 2017 είναι συμβατή µε τον θετικό ρυθμό µεγέθυνσης της οικονοµίας και η ενίσχυσή του κατά τους τελευταίους µήνες είναι συνεπής µε την προσδοκία ότι ο ρυθµός αυτός θα έχει επιταχυνθεί, τουλάχιστον κατά το τρίτο τρίµηνο του έτους.

Σύμφωνα με το ΙΟΒΕ, αν και ο δείκτης εξακολουθεί να κινείται σε σηµαντικά χαµηλότερα επίπεδα από αυτά της υπόλοιπης Ευρώπης, η βελτίωσή του είναι αξιοσηµείωτη. Αντανακλά κατά κύριο λόγο τη σηµασία που είχε η άµβλυνση της αβεβαιότητας σχετικά µε την οµαλή πορεία του προγράµµατος, όπως σε κάποιο βαθµό και την καλή πορεία του τουρισµού.

Αυτοί είναι και ο ισχυρότεροι παράγοντες στην τρέχουσα περίοδο και, παρά τις δυσµενείς φορολογικές και λοιπές επιβαρύνσεις σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, φαίνεται να διαµορφώνονται προσδοκίες ανάκαµψης της οικονοµίας, έστω και µε µικρότερο ρυθµό από ότι είχε αρχικά προβλεφθεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!