Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Νέα στέγη αποκτά η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας
[Η Ναυτεμπορική]: Νέα στέγη αποκτά η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας

[Η Ναυτεμπορική]: Νέα στέγη αποκτά η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας

Τη δική τους ψηφιακή, ανοικτή και διασυνδεδεμένη στέγη θα αποκτήσουν η έρευνα και η τεχνολογία στην Ελλάδα. Σε συνάντηση που είχαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση Αντώνης Παπαδημητρίου επισφράγισαν την πρωτοβουλία του Ίδρυματος Ωνάση να αναλάβει μέσω δωρεάς τη μεταστέγαση των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας σε ένα ολυμπιακό ακίνητο που έως σήμερα δεν έχει αξιοποιηθεί.

Το Ολυμπιακό Κέντρο στο Γουδί (Κεντρικό κτίριο Ιππασίας) θα μετατραπεί σε σύγχρονο και λειτουργικό χώρο για τις ανάγκες της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας. Στους χώρους του επιστημονικού κέντρου, που στόχος είναι να αποτελέσει κυψέλη έρευνας και τεχνολογίας, θα είναι δυνατή η αξιοποίηση σύγχρονων επιστημονικών ευρημάτων ερευνητικών κέντρων (Al, Smart Tech, Digital κλπ.), θα υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας και διεξαγωγής επιστημονικών ημερίδων, ενώ στους χώρους του θα φιλοξενούνται και θα διεξάγονται επιστημονικές ημερίδες.

Επιπλέον, η αναμόρφωση δεν θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ το Ίδρυμα Ωνάση εκτός από το κόστος μελετών θα καλύψει και το κόστος υλοποίησης. Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν βάσει συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος.

Σε δηλώσεις του ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε το Ίδρυμα Ωνάση για την προσφορά του να υποστηρίξει την ανακαίνιση του αναξιοποίητου Ολυμπιακού Ακινήτου και να το μετατρέψει – όπως είπε – σε ένα κτήριο κόσμημα στο οποίο θα στεγαστεί η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!