Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Νέα παράταση στην ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης
[Η Ναυτεμπορική]: Νέα παράταση στην ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης

[Η Ναυτεμπορική]: Νέα παράταση στην ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης

Την παράταση της προθεσμίας υποβολής προσφορών για τον διαγωνισμό κατασκευής των σταθμών μετατροπής της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτη – Αττική ανακοίνωσε η θυγατρική του ΑΔΜΗΕ «Αριάδνη Interconnection». Έτσι, η κατάθεση προσφορών μετατίθεται για την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019, από τις 22 Ιουλίου που προέβλεπε η αρχική διακήρυξη. Παράλληλα με την υποβολή των προσφορών, στις 30 Αυγούστου μεταφέρεται επίσης και η αποσφράγισή τους.

Ο προϋπολογισμός υλοποίησης των σταθμών μετατροπής, καθώς και ενός υποσταθμού GIS που επίσης περιλαμβάνεται στην ίδια διακήρυξη, ανέρχεται σε 315 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της «Αριάδνη Interconnection», της θυγατρικής ειδικού σκοπού του ΑΔΜΗΕ που έχει αναλάβει την κατασκευή της διασύνδεσης, η παράταση δίνεται σε συνέχεια σχετικών αιτημάτων από όλους τους εγχώριους και διεθνείς συμμετέχοντες κατασκευαστικούς οίκους-προμηθευτές εξοπλισμού, δεδομένου του μεγέθους του έργου, των ιδιαίτερα απαιτητικών τεχνικών προδιαγραφών του και του αντίστοιχα μεγάλου αριθμού τεχνικών στοιχείων που απαιτούνται για την κατάθεση άρτιων προσφορών.

Υπενθυμίζεται πως ήδη έχει μεταφερθεί στις 22 Ιουλίου, από τις 8 Ιουλίου που προβλεπόταν αρχικά, η προθεσμία υποβολής και η αποσφράγιση των προσφορών στον δεύτερο διαγωνισμό της ηλεκτρικής διασύνδεσης, ο οποίος αφορά τα καλωδιακά τμήματα του έργου. Ο εν λόγω διαγωνισμός έχει προϋπολογισμό 600 εκατ. ευρώ και αφορά τη διπλή γραμμή μεταφοράς συνεχούς ρεύματος, που θα συνδέει την Κρήτη με το ηπειρωτικό δίκτυο μέσω της Αττικής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!