Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
7 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
5 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Νέα μονάδα παραγωγής από την Tsakiris Family
[Η Ναυτεμπορική]: Νέα μονάδα παραγωγής  από την Tsakiris Family

[Η Ναυτεμπορική]: Νέα μονάδα παραγωγής από την Tsakiris Family

Τη δημιουργία νέας παραγωγικής μονάδας που θα επεξεργάζεται και θα παράγει δημητριακά και προϊόντα σουσαμιού, στις νέες της εγκαταστάσεις, πάντα στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης, ολοκληρώνει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους η Tsakiris Family.

Η εταιρεία, που έγινε γνωστή στην ελληνική αγορά για τα αυγά που παράγει, κατάφερε να παρουσιάσει εκρηκτική ανάπτυξη μέσα στην κρίση τετραπλασιάζοντας τον κύκλο εργασιών της, ο οποίος από 1,7 εκατ. ευρώ το 2009 αναμένεται να πλησιάσει τα 7 εκατ. στο τέλος της τρέχουσας χρήσης.

Η εταιρεία, που έκλεισε τη χρήση του 2017 με τζίρο 6,4 εκατ. ευρώ και προ φόρων κέρδη 400 χιλ. ευρώ, παράγει 40 εκατ. αυγά ετησίως και προμηθεύεται άλλα 40 εκατ. από 10 συνεργαζόμενους πτηνοτρόφους. Στόχος της διοίκησης είναι οι πωλήσεις της εταιρείας, σε βάθος τριετίας, να έχουν φτάσει τα 10 εκατ.

Όπως αναφέρει στη «Ν» ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ο Παύλος Τσακίρης, που ανέλαβε με την αδελφή του Μαρία τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης πριν από 9 χρόνια, το κλειδί γι’ αυτή την ανοδική πορεία κόντρα στις δυσκολίες της περιόδου ήταν η επένδυση -με ακόμα μεγαλύτερη ένταση- σε αυγά αναβαθμισμένης εκτροφής, δίνοντας έτσι στο brand «Τσακίρης» το πλεονέκτημα της διαφοροποίησης στον ανταγωνισμό.

Παράλληλα, βέβαια, έγιναν και άλλες σημαντικές κινήσεις, όπως η καθετοποίηση της παραγωγής αλλά και τα πρώτα βήματα στον κλάδο των τροφίμων, με τη σειρά των premium δημητριακών Le Petit Dejeuner, την καινοτομία με το σνακ δημητριακών αλλά και λανσάροντας στην αγορά προϊόντα χωρίς γλουτένη – η περαιτέρω ανάπτυξη τους αποτελεί στρατηγική επιλογή της εταιρείας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!