Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Νέα μέθοδος αντιμετώπισης της φθοράς του πρόσθιου χιαστού συνδέσμου
[Η Ναυτεμπορική]: Νέα μέθοδος αντιμετώπισης της φθοράς του πρόσθιου χιαστού συνδέσμου

[Η Ναυτεμπορική]: Νέα μέθοδος αντιμετώπισης της φθοράς του πρόσθιου χιαστού συνδέσμου

Της Ανθής Αγγελοπούλου

Για μία νέα επεμβατική μέθοδο αποκατάσταση της φθοράς στον πρόσθιο χιαστό σύνδεσμο μιλά στο www.naftemporiki.gr ο Στρατιωτικός Ιατρός, Ορθοπαιδικός, κ. Γιώργος Ποθητάκης. Εξηγώντας μας τη σοβαρότητα του θέματος ο γιατρός λέει ότι οι τραυματισμοί των γονάτων και συγκεκριμένα του πρόσθιου χιαστού συνδέσμου αποτελούν σύνηθες φαινόμενο, ειδικά στους αθλητές που δραστηριοποιούνται έντονα ή επαγγελματικά σε αθλήματα επαφής και αλλαγής κατεύθυνσης, όπως είναι το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο, το σκι και το αμερικάνικο football.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει, τραυματισμός μπορεί να προκληθεί και από την κακή ανατομία άρθρωσης του γόνατος, από το κακό βάδισμα, το αδύναμο μυϊκό σύστημα, τα περιττά κιλά ή το μη καλό νευρομυϊκό συντονισμό. Όλοι οι προαναφερόμενοι παράγοντες επιβαρύνουν το σημείο, ρίχνοντας βάρος στο γόνατο ή επιτρέποντας απότομες στροφικές κινήσεις σε αυτό.

Ο πρόσθιος χιαστός σύνδεσμος μπορεί να υποστεί μερική ή ολική ρήξη, σπάσιμο δηλαδή των ινών που τον σχηματίζουν.

Όταν η ρήξη είναι μερική και σε βαθμό που να διατηρείται η σταθερότητα του γόνατος, είναι δυνατόν να ακολουθηθεί συντηρητική αγωγή για την αντιμετώπισή της.
Στην περίπτωση όμως της ολικής ρήξης, η θεραπεία απαιτεί χειρουργική επέμβαση έτσι ώστε, να προληφθεί η φθορά της άρθρωσης και η πρόωρη ανάπτυξη αρθρίτιδας (καταστροφή της άρθρωσης), καθώς δεν είναι δυνατή η ανάπλαση στους συνδέσμους του γόνατος αλλά ούτε και επαρκής επούλωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!