Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Νέα κόντρα για τον τρόπο μεταφοράς των μεταναστών του Open Arms στην Ισπανία
[Η Ναυτεμπορική]: Νέα κόντρα για τον τρόπο μεταφοράς των μεταναστών του Open Arms στην Ισπανία

[Η Ναυτεμπορική]: Νέα κόντρα για τον τρόπο μεταφοράς των μεταναστών του Open Arms στην Ισπανία

Οι σχεδόν 100 μετανάστες που παραμένουν αποκλεισμένοι στα ανοικτά του νησιού Λαμπεντούζα της Ιταλίας πρέπει να επιτραπεί να αποβιβαστούν και να μεταφερθούν στην Ισπανία αεροπορικώς, όχι διά θαλάσσης, επισημαίνει η ισπανική φιλανθρωπική οργάνωση Open Arms, που τους διέσωσε.

Οι μετανάστες βρίσκονται στη θάλασσα επί σχεδόν τρεις εβδομάδες και καταλαμβάνονται ολοένα περισσότερο από ανυπομονησία και απόγνωση. Η οργάνωση λέει πως πρέπει να αποβιβαστούν σε ασφαλές λιμάνι το ταχύτερο καθώς δυσκολεύεται όσο περνούν οι μέρες να διατηρήσει κατάσταση στο πλοίο ειρηνική.

Ο καπετάνιος του πλοίου της Open Arms προειδοποίησε πως το πλήρωμα αδυνατεί πλέον να διαχειριστεί την κατάσταση στο πλοίο, καθώς πολλοί από τους διασωθέντες καταλαμβάνονται «συχνά από κρίσεις άγχους και πανικού» και οδεύουν να «στασιάσουν».

Η ισπανική κυβέρνηση προσφέρθηκε την Κυριακή να υποδεχθεί το πλοίο, αλλά η οργάνωση πέρριψε την πρόταση, εξηγώντας ότι η απόσταση που θα χρειαστεί να διανυθεί είναι τεράστια, ενώ οι ιταλικές ακτές απέχουν ελάχιστα.

«Για να γίνει υπό αξιοπρεπείς συνθήκες μεταφορά των ανθρώπων που διασώθηκαν, μπορούν να μεταφερθούν στην Κατάνη (της Σικελίας) κι από εκεί στη Μαδρίτη αεροπορικώς», πρότεινε ο επικεφαλής του παραρτήματος της ProActiva Open Arms στην Ιταλία, ο Ρικάρντο Γκάτι, μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Λαμπεντούζα.

Ο Γκάτι πρόσθεσε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ANSA, ότι αυτή η λύση είναι πολύ λιγότερο δαπανηρή σε σύγκριση με την πρόταση της Ρώμης να μεταφερθούν από το Open Arms στην Ισπανία συνοδεία σκαφών της ιταλικής ακτοφυλακής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!