Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Σε νέα εποχή ανάπτυξης περνούν οι σχέσεις Αθήνας – Πεκίνου
[Η Ναυτεμπορική]: Σε νέα εποχή ανάπτυξης περνούν οι σχέσεις Αθήνας – Πεκίνου

[Η Ναυτεμπορική]: Σε νέα εποχή ανάπτυξης περνούν οι σχέσεις Αθήνας – Πεκίνου

Tης Κατερίνας Κοκκαλιάρη
[email protected]

Με ένα μπαράζ συμφωνιών σε σημαντικούς τομείς -όπως είναι οι τράπεζες, η ναυτιλία, η ενέργεια, οι μεταφορές, ο τουρισμός και οι εξαγωγές- επισφραγίζεται η οικονομική συνεργασίας Ελλάδας και Κίνας. «Ο δρόμος που ανοίγουμε, σύντομα θα γίνει λεωφόρος» ήταν το χαρακτηριστικό μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι συναντήσεις έχουν πολιτικό ενδιαφέρον αλλά και έντονο οικονομικό άρωμα, με 16 συνολικά συμφωνίες να υπογράφονται, σηματοδοτώντας τη νέα εποχή στις σχέσεις των δύο κρατών. Ουσιαστικά με την επίσκεψή του ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ επισφραγίζει το καλό κλίμα το οποίο είχε διαφανεί και στο ταξίδι του πρωθυπουργού στη Σαγκάη. Μάλιστα, οι δύο άντρες ανανέωσαν το ραντεβού για τον Απρίλιο, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στο Πεκίνο για την πρωτοβουλία 17+1, μία πολυμερής συνεργασία χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης με την Κίνα.
Η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην προσέλκυση επενδύσεων, υπογραμμίζοντας πως η οικονομία έχει γυρίσει σελίδα και υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες. Αυτό το μήνυμα μετέφερε ο πρωθυπουργός στο πρόσφατο ταξίδι του στην Κίνα, αλλά και στον κύκλο επαφών που είχε τόσο σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες όσο και στις ΗΠΑ.
Σε αυτή την προσπάθεια η Κίνα μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο, όπως έχει φανεί και από τις μέχρι τώρα κινήσεις που έχουν γίνει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!