Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: «Ναυάγιο» με τη Socar για την πώληση του ΔΕΣΦΑ
[Η Ναυτεμπορική]: «Ναυάγιο» με τη Socar για την πώληση του ΔΕΣΦΑ

[Η Ναυτεμπορική]: «Ναυάγιο» με τη Socar για την πώληση του ΔΕΣΦΑ

Στον αέρα για άλλη μια φορά βρίσκεται η υπόθεση πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου του ΔΕΣΦΑ. Οι Αζέροι δεν έδωσαν έδαφος για περαιτέρω συζητήσεις στη συμβιβαστική πρόταση που είχε καταθέσει η ελληνική πλευρά, ώστε να ξεπεραστεί το αδιέξοδο. Χθες έληξε η εγγυητική της Socar, η οποία δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα του ΤΑΙΠΕΔ για ανανέωσή της. Κατόπιν τούτου, πάμε για επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού με αντικείμενο την εξαγορά του 66% του Διαχειριστή από κάθε πιθανό ενδιαφερόμενο.

Ειδικότερα, χθες το βράδυ από το ΥΠΕΝ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Τους τελευταίους μήνες η κυβέρνηση ήταν σε συνεχείς συζητήσεις με εκπροσώπους των εταιρειών SOCAR και Snam (σ.σ.: η ιταλική εταιρεία που θα αγόραζε το 17% από το ποσοστό των Αζέρων μετά την απόκτησή του) για την πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ. Το κλίμα στις συζητήσεις ήταν εποικοδομητικό.

Εντούτοις, η πρόταση που κατατέθηκε από την πλευρά των υποψηφίων αγοραστών, σχετικά με απομείωση του τιμήματος (αποπληρωμή σε δόσεις), ήταν νομικά ανέφικτη και θα ακύρωνε τον διαγωνισμό. Εξετάστηκαν εναλλακτικές προτάσεις που έκαναν οι υποψήφιοι αγοραστές, για τη βελτίωση της αξίας μέσω εγγυοδοτικών μηχανισμών, οι οποίες διαπιστώθηκε, τελικά, ότι είναι ανεφάρμοστες εντός του κοινοτικού θεσμικού πλαισίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!