Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Ναυάγιο Αντικυθήρων: Εγκαίνια της έκθεσης στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη
[Η Ναυτεμπορική]: Ναυάγιο Αντικυθήρων: Εγκαίνια της έκθεσης στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη

[Η Ναυτεμπορική]: Ναυάγιο Αντικυθήρων: Εγκαίνια της έκθεσης στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη

Εξαιρετικό έκθεμα αποτελεί τμήμα του ανθρώπινου σκελετού που εντοπίστηκε κατά την  τελευταία ερευνητική περίοδο, τον Σεπτέμβριο του 2016.

Στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη στον Πειραιά, η ιστορική βιβλιοθήκη του οποίου περιλαμβάνει περισσότερους από 320.000 τόμους και πλούσιες συλλογές λογοτεχνικών και ιστορικών αρχείων, εγκαινιάζεται αύριο, Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλου, η έκθεση «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων – Οι νέες αρχαιολογικές ανακαλύψεις».

Η έκθεση – που θα διαρκέσει από τις 3 Δεκεμβρίου έως τις 15 Ιανουαρίου 2017 -  περιλαμβάνει περισσότερα από 20 αντικείμενα από την ενάλια αρχαιολογική έρευνα των ετών 2014 έως 2016, η οποία διεξάγεται από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων με την τεχνολογική υποστήριξη του αμερικανικού Ωκεανογραφικού Ινστιτούτου Woods Hole.

«Φανταστείτε το βυθό της θάλασσας ως μια βιβλιοθήκη, κάθε ναυάγιο ως ένα βιβλίο και κάθε αρχαιότητα από τα πλοία αυτά ως μια σελίδα. Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων είναι ένα από αυτά τα βιβλία και η ανασκαφή του το προσεκτικό διάβασμά του. Η Μεσόγειος περιλαμβάνει ένα εκατομμύριο ναυάγια, βιβλία που αν το επέτρεπε η τεχνολογία θα ήθελα να τα διαβάσω όλα», ανέφερε ο αρχαιολόγος Brendan P. Foley  από το Ινστιτούτο Woods Hole σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα ο ίδιος και η προϊσταμένη της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων, Αγγελική Σίμωσι, με αφορμή τα αυριανά εγκαίνια στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!