Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
9 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
7 °C 10 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: ΝΑΤΟ: Στροφή σε επαναστατικές τεχνολογίες για την αντιμετώπιση νέων απειλών
[Η Ναυτεμπορική]: ΝΑΤΟ: Στροφή σε επαναστατικές τεχνολογίες για την αντιμετώπιση νέων απειλών

[Η Ναυτεμπορική]: ΝΑΤΟ: Στροφή σε επαναστατικές τεχνολογίες για την αντιμετώπιση νέων απειλών

Το ΝΑΤΟ αναπτύσσει νέα μέσα υψηλής τεχνολογίας, όπως η δυνατότητα τρισδιάστατης εκτύπωσης τμημάτων όπλων και η παράδοσή τους μέσω drone, καθώς επιδιώκει να διατηρήσει συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι της Ρωσίας, της Κίνας και άλλων πιθανών αντιπάλων.

Σύμφωνα με το Reuters, ο πτέραρχος Αντρέ Λανάτα, ο οποίος τον Σεπτέμβριο ανέλαβε καθήκοντα SACT (Supreme Allied Commander Transformation – τον κλάδο του ΝΑΤΟ που είναι αρμόδιος για την καινοτομία, τη διερεύνηση νέων δογμάτων και ιδεών κ.ο.κ) δήλωσε σε συνδιάσκεψη στο Βερολίνο πως η υπηρεσία του επέδειξε πάνω από 21 «επαναστατικά» projects κατά τις στρατιωτικές ασκήσεις στη Νορβηγία αυτόν τον μήνα.

Ο πτέραρχος ζήτησε συνεργασία τόσο των startups, όσο και των «παραδοσιακών» κατασκευαστών οπλικών συστημάτων με τη συμμαχία, προκειμένου να ενισχυθεί η καινοτομία, καθώς η ταχεία και εύκολη πρόσβαση σε αναδυόμενες τεχνολογίες βοηθά τους αντιπάλους να μειώσουν το πλεονέκτημα που διατηρούσε το ΝΑΤΟ εδώ και χρόνια.

Η υπηρεσία του Λανάτα πραγματοποίησε το τρίτο της «innovation challenge» μαζί με τη συνδιάσκεψη αυτή την εβδομάδα, με 10 startups και μικρότερες εταιρείες να παρουσιάζουν ιδέες για την αντιμετώπιση σμηνών drones σε έδαφος και αέρα. Στη φετινή διοργάνωση αναδείχτηκε νικήτρια η βελγική ALX Systems, που κατασκευάζει drones παρακολούθησης για πολιτική χρήση.

Ο διευθύνων σύμβουλός της, Τζέφρι Μόρμαλ, είπε ότι οι μικρές εταιρείες, όπως η δική του, αντιμετωπίζουν συχνά προβλήματα με αργές, δυσκίνητες διαδικασίες προμήθειας οπλικών συστημάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!