Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: NASA: Τρεις επιλογές εταιρειών για προσεληνώσεις στο πλαίσιο του προγράμματος «Άρτεμις»
[Η Ναυτεμπορική]: NASA: Τρεις επιλογές εταιρειών για προσεληνώσεις στο πλαίσιο του προγράμματος «Άρτεμις»

[Η Ναυτεμπορική]: NASA: Τρεις επιλογές εταιρειών για προσεληνώσεις στο πλαίσιο του προγράμματος «Άρτεμις»

Τρεις εταιρείες- παρόχους «υπηρεσιών προσελήνωσης», που προορίζονται να αποστείλουν επιστημονικού/ τεχνολογικού τύπου φορτία στη Σελήνη, στο πλαίσιο του προγράμματος «Άρτεμις» επέλεξε η NASA.

Σύμφωνα με την αμερικανική διαστημική υπηρεσία, η κάθε σεληνάκατος θα μεταφέρει φορτία για λογαριασμό της NASA με σκοπό τη διεξαγωγή ερευνών και τη δοκιμή προηγμένων τεχνολογιών στην επιφάνεια της Σελήνης, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για προσελήνωση αστροναυτών της NASA μέχρι το 2024.

«Η επιλογή αυτών των αμερικανικών εμπορικών παρόχων υπηρεσιών προσεδάφισης αντιπροσωπεύει την επιστροφή της Αμερικής στην επιφάνεια της Σελήνης για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, και είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για τα σχέδια του “Άρτεμις” για εξερεύνηση της Σελήνης» είπε ο επικεφαλής της NASA, Τζιμ Μπράιντενσταϊν. «Την επόμενη χρονιά, οι αρχικές μας επιστημονικές και τεχνολογικές έρευνες θα είναι στην επιφάνεια της Σελήνης, κάτι που θα βοηθήσει να υποστηρίξουμε τον στόχο της αποστολής της πρώτης γυναίκας και του επόμενου άνδρα στη Σελήνη σε πέντε χρόνια. Η επένδυση σε αυτές τις εμπορικές υπηρεσίες προσελήνωσης, επίσης, είναι άλλο ένα ισχυρό βήμα για τη δμηιουργία μιας εμπορικής διαστημικής οικονομίας πέρα από τη χαμηλή τροχιά» πρόσθεσε.

Στο πλαίσιο των εισηγήσεών τους, η κάθε εταιρεία πρότεινε και συγκεκριμένα όργανα της NASA για την επιφάνεια της Σελήνης. Το καλοκαίρι η NASA θα αποφασίσει τι φορτία/ όργανα θα αποσταλούν με την κάθε πτήση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!