Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ναρκαλιευτικό ρομπότ για αμφίβιες επιθέσεις
[Η Ναυτεμπορική]: Ναρκαλιευτικό ρομπότ για αμφίβιες επιθέσεις

[Η Ναυτεμπορική]: Ναρκαλιευτικό ρομπότ για αμφίβιες επιθέσεις

Πρωτότυπο ενός ρομπότ που θα αναζητεί απειλές σε ναρκοθετημένα ύδατα όπου πρόκειται να κινηθούν αποβατικές δυνάμεις σκοπεύει να αναπτύξει το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ, σύμφωνα με το CHIPS, περιοδικό τεχνολογίας του υπουργείου Ναυτικού των ΗΠΑ.

Το CRAB (Crawling Remotely Operated Amphibious Breacher) θα είναι ένα καταδυόμενο σκάφος, που θα μπορεί να κινείται τόσο αυτόνομα όσο και μέσω τηλεχειρισμού, και θα φέρει εξοπλισμό για τη διάνοιξη ή την ασφάλιση οδών αμφίβιας επίθεσης για αποβατικές δυνάμεις.

«Στη θεωρία, το σύστημα CRAB θα παραβιάζει τεχνητά εμπόδια στην περιοχή απόβασης» είπε ο πλοίαρχος Άντονι Μόλαρ, υπεύθυνος των προγραμμάτων ΜΚ154 και ΜΚ155 της Marine Corps Systems Command (MCSC).

Τα ρομπότ θα ρίχνονται στο νερό σε απόσταση από τις ακτές και θα κινούνται στον πυθμένα για την απομάκρυνση/ εξουδετέρωση εκρηκτικών και μη εμποδίων από την οδό επίθεσης. Το κάθε CRAB προορίζεται να είναι αναλώσιμο, σύμφωνα με τον Μόλναρ. «Θα σώσουμε ζωές και θα μειώσουμε τα κόστη για το υπουργείο Ναυτικού και το Σώμα Πεζοναυτών» πρόσθεσε σχετικά.

Στο τέταρτο τρίμηνο του δημοσιονομικού έτους 2019 η MCSC υπέβαλε πρόταση στο Office of Naval Research για το σύστημα CRAB. Μόλις λάβει τη σχετική έγκριση, το MCSC θα αρχίσει τη διετή διαδικασία ανάπτυξης ενός πρωτοτύπου.

Σύμφωνα με τον Μάικλ Πο, επικεφαλής ομάδας για το πρόγραμμα Mobility and Counter Mobility της MCSC, η τεχνολογία αυτή θα αποτελέσει καταλύτη όσον αφορά στον εντοπισμό κινδύνων από τους πεζοναύτες και την ολοκλήρωση αποστολών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!