Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 11 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Σε ναδίρ εννέα ετών η ανεργία στη Γαλλία
[Η Ναυτεμπορική]: Σε ναδίρ εννέα ετών η ανεργία στη Γαλλία

[Η Ναυτεμπορική]: Σε ναδίρ εννέα ετών η ανεργία στη Γαλλία

Για πρώτη φορά από το 2009 το ποσοστό της ανεργίας στη Γαλλία έχει υποχωρήσει κάτω από το 9%. Την εξέλιξη αναμένεται να αξιοποιήσει ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, για να δώσει περαιτέρω ώθηση στα μεταρρυθμιστικά σχέδιά του, καθώς τα στοιχεία φαίνεται να δικαιώνουν τα μέτρα στην κατεύθυνση της περισσότερης “ευελιξίας”.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα η γαλλική στατιστική υπηρεσία, INSEE, το ποσοστό υποχώρησε στο 8,9% το τέταρτο τρίμηνο του 2017 από 9,6% το αντίστοιχο διάστημα του 2016. Ήταν η μεγαλύτερη πτώση της ανεργίας από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, η οποία και έρχεται σε μία περίοδο κατά την οποία η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης ανεβάζει ταχύτητα, ενώ το επιχειρηματικό και επενδυτικό κλίμα έχουν βελτιωθεί αισθητά, με τους ειδικούς να κάνουν λόγο για το “Μακρόν εφέ”.

Τις τελευταίες εβδομάδες είχαν δημιουργηθεί σύννεφα, καθώς αρκετές επιχειρήσεις μεταξύ των οποίων η αλυσίδα σούπερ μάρκετ, Carrefour, ανακοίνωσαν μεγάλες περικοπές θέσεων εργασίας, γεγονός που δημιουργεί ανησυχία για τις μελλοντικές προοπτικές.

Έμφαση στη σύνδεση εκπαίδευσης- αγοράς εργασίας

Η κυβέρνηση Μακρόν σχεδιάζει να επενδύσει 15 δισ. ευρώ σε προγράμματα κατάρτισης και μετεκπαίδευσης τα επόμενα πέντε χρόνια, καθώς και να επεκτείνει αισθητά τα προγράμματα μαθητείας. Παρά το γεγονός ότι τα ποσοστά ανεργίας βαίνουν μειούμενα, οι προκλήσεις στην αγορά εργασίας επιμένουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!