Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Σε ναδίρ διετίας το ευρώ, βουτιά και για στερλίνα
[Η Ναυτεμπορική]: Σε ναδίρ διετίας το ευρώ, βουτιά και για στερλίνα

[Η Ναυτεμπορική]: Σε ναδίρ διετίας το ευρώ, βουτιά και για στερλίνα

Στην αγορά συναλλάγματος τα πράγματα εξελίσσονται όπως ακριβώς φοβόταν ο Ντόναλντ Τραμπ. Οι επενδυτές στρέφονται μαζικά στο δολάριο, οδηγώντας το αμερικανικό νόμισμα σε συνεχή ανατίμηση, την ώρα που τα ευρωπαϊκά νομίσματα δέχονται ισχυρές πιέσεις. Το ευρώ βλέπει την αξία του να υποχωρεί στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Μάιο του 2017 καθώς ενισχύεται η απειλή της ύφεσης, ενώ η στερλίνα λυγίζει υπό το βάρος της αβεβαιότητας του Brexit.

Το ευρώ σήμερα καταγράφει νέα πτώση 0,2% στα 1,0904 δολάρια, την ώρα που ο Δείκτης Δολαρίου ενισχύεται στις 99,30 μονάδες, τα υψηλότερα επίπεδα εδώ και σχεδόν ένα μήνα. Το βρετανικό νόμισμα με πτώση 0,3% έναντι του αμερικανικού, υποχωρεί σε νέα χαμηλά δύο εβδομάδων των 1,2285 δολαρίων, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο το βλέμμα τόσο στις πολιτικές εξελίξεις όσο και στην Τράπεζα της Αγγλίας.

Ο Μάικλ Σόντερς, αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας, εξέπληξε σήμερα την αγορά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η επόμενη κίνηση θα είναι μάλλον η μείωση των επιτοκίων, σε μία μεταστροφή της έως τώρα στάσης. Αν και η Τράπεζα της Αγγλίας αντιστεκόταν στο γενικότερο ρεύμα, δεν μπορεί όπως φαίνεται να αγνοεί για πολύ ακόμη τον αντίκτυπο που έχει στην οικονομία η αβεβαιότητα για το Brexit, αλλά και το άκρως δυσμενές διεθνές περιβάλλον.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!