Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ν.Δ. για «Ερρίκος Ντυνάν»: Δεν προκύπτει ευθύνη πολιτικών προσώπων
[Η Ναυτεμπορική]: Ν.Δ. για «Ερρίκος Ντυνάν»: Δεν προκύπτει ευθύνη πολιτικών προσώπων

[Η Ναυτεμπορική]: Ν.Δ. για «Ερρίκος Ντυνάν»: Δεν προκύπτει ευθύνη πολιτικών προσώπων

«Δεν προκύπτει ευθύνη των πολιτικών προσώπων που διαχειρίστηκαν με οποιοδήποτε τρόπο την υπόθεση του “Ερρίκος Ντυνάν”», αποφαίνεται η Νέα Δημοκρατία στο πόρισμα που καταθέτει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Στο πόρισμα της Ν.Δ., τονίζεται ότι «η παρέμβαση του ελληνικού Δημοσίου και οι επιλογές των εμπλεκομένων πολιτικών προσώπων, θα πρέπει να αξιολογηθούν υπό το πρίσμα του τελικού αποτελέσματος, των εναλλακτικών επιλογών τη χρονική περίοδο που οι αποφάσεις ελήφθησαν και κυρίως την αναλογία κόστους – οφέλους για το ελληνικό δημόσιο, τους εργαζόμενους και τους πιστωτές».

Υπενθυμίζει, δε, ότι «η ελληνική Δικαιοσύνη ήδη διερευνά όλες τις πτυχές της διοίκησης Μαρτίνη, έχοντας καταλήξει σε καταδικαστικές αποφάσεις και θα πρέπει να ολοκληρώσει την έρευνά της αυτή».

Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές της Ν.Δ. στο πόρισμά τους, «είναι αναγκαίο να διερευνηθούν από τις αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές Αρχές ενδεχόμενες ευθύνες για ζημία που αναφέρεται ότι υπέστη το Δημόσιο λόγω της μη αναγγελίας απαίτησης του ύψους 4.500.000 ευρώ κατά τη διαδικασία του αναγκαστικού πλειστηριασμού».

Το πόρισμα της Ν.Δ. κάνει διεξοδική αναφορά στο χρονικό που οδήγησε το νοσοκομείο σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Γίνεται επίσης διεξοδική αναφορά στα δάνεια και τις εξελίξεις με τις δανείστριες τράπεζες και την παρέμβαση της κυβέρνησης το 2014 για να στηριχθεί το «Ερρίκος Ντυνάν» και εν τέλει για να βρεθεί μια βιώσιμη λύση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!