Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ν.Δ.: Από τον Μάιο μιλούσε για κυρώσεις στην Τουρκία ο Κ. Μητσοτάκης
[Η Ναυτεμπορική]: Ν.Δ.: Από τον Μάιο μιλούσε για κυρώσεις στην Τουρκία ο Κ. Μητσοτάκης

[Η Ναυτεμπορική]: Ν.Δ.: Από τον Μάιο μιλούσε για κυρώσεις στην Τουρκία ο Κ. Μητσοτάκης

Δύο πρόσφατες τοποθετήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ΜΜΕ υπενθυμίζει σχετικά με την προκλητικότητα της Τουρκίας η Νέα Δημοκρατία, μετά και τη σημερινή έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ .

Συγκεκριμένα, στην πρώτη περίπτωση, στις 14 Μαΐου μιλώντας στον «ΣΚΑΪ», ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε δηλώσει πως «από τη στιγμή που η Τουρκία επιλέγει ή τελικά επιλέξει να κάνει γεωτρήσεις εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου, να αμφισβητήσει ευθέως δηλαδή τα κυριαρχικά της δικαιώματα, είναι απολύτως απαραίτητο η Ευρωπαϊκή Ένωση να προβεί σε χειροπιαστά αντίποινα απέναντι στην Τουρκία. Για αυτό και, ναι, θέτω στο τραπέζι της συζήτησης το ζήτημα των κυρώσεων απέναντι στην Τουρκία, εφόσον επιμείνει σε αυτή τη στρατηγική».

Οκτώς ημέρες αργότερα, μέσω του «News247», ο πρόεδρος της Ν.Δ. σημείωνε πως «δεν είναι η δουλειά μου ούτε να κάνω εκτιμήσεις, ούτε να φοβάμαι. Η δουλειά μου είναι να δρω. Έχω πει ξεκάθαρα ότι, αν η Τουρκία συνεχίσει να παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου με τόσο απροκάλυπτο τρόπο, η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει σε κυρώσεις απέναντι στην Τουρκία. Και αυτή θα είναι η θέση με την οποία θα προσέλθω στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!