Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Μπόνι και Κλάιντ: Στο σφυρί καραμπίνα του διάσημου ζευγαριού παρανόμων
[Η Ναυτεμπορική]: Μπόνι και Κλάιντ: Στο σφυρί καραμπίνα του διάσημου ζευγαριού παρανόμων

[Η Ναυτεμπορική]: Μπόνι και Κλάιντ: Στο σφυρί καραμπίνα του διάσημου ζευγαριού παρανόμων

Οι Μπόνι και Κλάιντ έμειναν ως το πιο διάσημο ζευγάρι παρανόμων στην ιστορία. Στις 13 Απριλίου του 1933, πέντε σερίφηδες αντάλλαξαν πυροβολισμούς με το διαβόητο ζευγάρι και δύο από αυτούς έχασαν τη ζωή τους.

Οι Μπόνι και Κλάιντ δραπέτευσαν αλλά άφησαν στο κρησφύγετό τους σχεδόν όλα τα υπάρχοντά τους, μεταξύ των οποίων και μια καραμπίνα. Το όπλο αυτό, το οποίο μάλλον ευθύνεται για τον θάνατο των δύο οργάνων της τάξης, δημοπρατήθηκε προσφάτως από την RR Auctions στο Σικάγο.

Εκείνο το αλησμόνητο πρωινό, οι σερίφηδες μαζεύτηκαν στο δρομάκι Oakbridge Drive, στο Τζόπλιν του Μισούρι για να αντιμετωπίσουν παράνομους –έτσι νόμιζαν– που είχαν άντρο το γκαράζ. Προς μεγάλη τους έκπληξη, βρέθηκαν μπροστά στην Μπόνι, τον Κλάιντ και τους συνεργάτες τους.

Μετά την κατάληξη της ανταλλαγής πυροβολισμών και με τους Μπόνι και Κλάιντ να διαφεύγουν, βρήκαν μέσα στο γκαράζ πολλά όπλα, ποιήματα της Μπόνι και πολλά ρολά φιλμ με σκηνοθετημένες φωτογραφίες των δυο τους να έχουν στραμμένα διάφορα όπλα η μία στον άλλον, όπως αποδείχθηκε μετά την εμφάνιση των φιλμ. Τις επόμενες εβδομάδες, οι φωτογραφίες αυτές κατέκλυσαν τις σελίδες των αμερικανικών ταμπλόιντ εκείνης της εποχής. Έτσι γεννήθηκε ο θρύλος των παράνομων εραστών, με το κακό πεπρωμένο. Έναν χρόνο αργότερα, ήταν νεκροί.

Ένα από τα όπλα που βρήκαν τα όργανα της τάξης στο Τζόπλιν, ήταν μια καραμπίνα Western Field Browning Model 30, η οποία δημοπρατήθηκε μαζί με διάφορες αφίσες «Καταζητούνται» και άλλα αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων των ποιημάτων της Μπόνι και επιδέσμων με κηλίδες αίματος από ένα άλλο μέλος της Συμμορίας του Μπάροου -τα πλήρη ονόματα των δύο παράνομων εραστών ήταν Μπόνι Πάρκερ και Κλάιντ Μπάροου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!