Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Μπαίνει στα δύσκολα η Διάσκεψη της Βόννης για το Κλίμα
[Η Ναυτεμπορική]: Μπαίνει στα δύσκολα η Διάσκεψη της Βόννης για το Κλίμα

[Η Ναυτεμπορική]: Μπαίνει στα δύσκολα η Διάσκεψη της Βόννης για το Κλίμα

Στην τελευταία πιο δύσκολη και πιο πολιτική φάση της εισέρχεται από σήμερα η Διεθνής Διάσκεψη της Βόννης για το Κλίμα. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αναμένονται ο Γερμανός πρόεδρος της Δημοκρατίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, η καγκελάριος Άγκεα Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, οι πρόεδροι του Γκαμπόν Αλί Μπόνγκο, της Γουϊνέας -και πρόεδρος της Αφρικανικής Ένωσης- Άλφα Κοντέ, της Σενεγάλης Μάκι Σαλ, πρωθυπουργοί, υπουργοί Περιβάλλοντος, μεταξύ αυτών και ο Έλληνας αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σταμάτης Φάμελλος. Το «παρών» θα δώσει και ο γ.γ. των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

«Πράξεις όχι θερμά λόγια»

Η μαζική πολιτική παρουσία ανώτατων αξιωματούχων από τις χώρες που έχουν υπογράψει τη Συμφωνία των Παρισίων για το Κλίμα έχει ως στόχο να ασκήσει εντονότερες πιέσεις για επίσπευση της υλοποίησης της συμφωνίας πριν να είναι αργά.

«Ο ανησυχητικός απολογισμός των εκπομπών για το 2017 δείχνει ότι χρειάζεται κάτι περισσότερο από ένθερμες διακηρύξεις» δηλώνει ο Μοχάμεντ Αντό από την ΜΚΟ Christian Aid. «Το κάρβουνο ως καύσιμο πρέπει να καταργηθεί και να επιταχυνθούν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».

Από την πλευρά της η Τερέζα Ριμπέρα, από το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων και Βιώσιμης Ανάπτυξης iddri, με έδρα το Παρίσι, υπογράμμισε ότι «δεν αρκεί να μείνουμε στη Συμφωνία των Παρισίων, πρέπει να εξηγήσουμε πως θα αλλάξουμε την κατάσταση, το σύστημα κάλυψης των αναγκών μας σε ενέργεια, την μετακίνηση στις πόλεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!