Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Μπαταρία από ραδιενεργά διαμάντια για την επίλυση του προβλήματος των πυρηνικών αποβλήτων
[Η Ναυτεμπορική]: Μπαταρία από ραδιενεργά διαμάντια για την επίλυση του προβλήματος των πυρηνικών αποβλήτων

[Η Ναυτεμπορική]: Μπαταρία από ραδιενεργά διαμάντια για την επίλυση του προβλήματος των πυρηνικών αποβλήτων

Μία ερευνητική ομάδα από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ της Αγγλίας ανέπτυξε μία νέα μπαταρία που τροφοδοτείται από ένα τεχνητό διαμάντι που παράγει ηλεκτρισμό όταν εκτίθεται σε πυρηνικά απόβλητα.

Το τεχνητό διαμάντι, που δημιουργήθηκε για το συγκεκριμένο σκοπό, δημιουργεί ένα μικρό ηλεκτρικό ρεύμα, όταν τοποθετείται σε ένα ραδιενεργό πεδίο.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η νέα τεχνολογία μπορεί να λύσει μερικά από τα θέματα σχετικά με τα πυρηνικά απόβλητα, παράγοντας ταυτόχρονα καθαρή ηλεκτρική ενέργεια για μακρά χρονικά διαστήματα.

Σε αντίθεση με τις τεχνολογίες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιούν ενέργεια για να κινήσουν ένα μαγνήτη μέσα από ένα πηνίο ώστε να παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα, το τεχνητό διαμάντι είναι σε θέση να παράγει φορτίο απλώς με το να τοποθετείται κοντά σε μια ραδιενεργό πηγή.

«Δεν υπάρχουν κινούμενα μέρη, ούτε παραγόμενες εκπομπές, και δεν απαιτείται συντήρηση. Υπάρχει μόνο άμεση παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Με την ενσωμάτωση ραδιενεργού υλικού στο εσωτερικό διαμαντιών, μετατρέπουμε το πρόβλημα των πυρηνικών αποβλήτων σε μακροπρόθεσμη παροχή καθαρής ενέργειας», δήλωσε ο καθηγητής Τομ Σκοτ, μέλος της ερευνητικής ομάδας.

Για το πρωτότυπο μοντέλο της μπαταρίας χρησιμοποιήθηκε νικέλιο-63 ως πηγή ακτινοβολίας. Ωστόσο, οι ερευνητές τώρα εργάζονται για να χρησιμοποιήσουν ραδιενεργό ισότοπο άνθρακα-14, βελτιώνοντας σημαντικά την αποτελεσματικότητα. Το ισότοπο αυτό εκπέμπει ακτινοβολία μικρής εμβέλειας, η οποία απορροφάται γρήγορα από οποιοδήποτε στερεό υλικό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!