Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Μπαρνιέ: Μάλλον απίθανη η συμφωνία για το Brexit
[Η Ναυτεμπορική]: Μπαρνιέ: Μάλλον απίθανη η συμφωνία για το Brexit

[Η Ναυτεμπορική]: Μπαρνιέ: Μάλλον απίθανη η συμφωνία για το Brexit

Η σημαντική πρόοδος, έπειτα από μία εβδομάδα εντατικών διαπραγματεύσεων, δεν επετεύχθη, με αποτέλεσμα οι ευρωπαϊκές πρωτεύουσες να βλέπουν μάλλον απίθανο ένα συντεταγμένο Brexit στις 31 Οκτωβρίου.

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ε.Ε. για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ ενημέρωσε απόψε στη βελγική πρωτεύουσα τους 27 πρεσβευτές των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων – και ακριβέστερα για τη μη πρόοδο – αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο οι συνομιλίες να πρέπει να συνεχιστούν και μετά τη σύνοδο κορυφής της 17ης Οκτωβρίου.

Ο Μπάρνιε τόνισε στους Ευρωπαίους διπλωμάτες ότι οι νέες βρετανικές προτάσεις για τα ιρλανδικά σύνορα παραμένουν ένας «μη δοκιμασμένος» κίνδυνος που η Ένωση δεν μπορεί να δεχτεί. Θα χρειαστεί μια νέα «πολιτική ώθηση» από τον Μπόρις Τζόνσον για να είναι εφικτή μία συμφωνία αυτήν την εβδομάδα, πρόσθεσε ο Μπαρνιέ.

Στην κρίσιμη αυτή εβδομάδα, κατά την οποία ενδεχομένως θα κριθεί το μέλλον του Brexit και της πέμπτης ισχυρότερης οικονομίας του κόσμου, ο Τζόνσον προσπαθεί να εξασφαλίσει ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ε.Ε. στις 31 Οκτωβρίου με μία συμφωνία.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ωστόσο καλείται αφενός να πείσει τους Ευρωπαίους εταίρους για το εναλλακτικό σχέδιό του για το backstop, τον μηχανισμό που προτείνουν οι Βρυξέλλες για την αποφυγή των σκληρών ιρλανδικών συνόρων, και αφετέρου να πείσει το βαθύτατα διχασμένο βρετανικό κοινοβούλιο, το οποίο θα συνεδριάσει εκτάκτως στις 19 Οκτωβρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!