Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Μπαράζ επενδύσεων από τον όμιλο Τσάκου στη Χίο
[Η Ναυτεμπορική]: Μπαράζ επενδύσεων από τον όμιλο Τσάκου στη Χίο

[Η Ναυτεμπορική]: Μπαράζ επενδύσεων από τον όμιλο Τσάκου στη Χίο

Το Ξενία της Χίου ανήκει στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου.

Του Αντώνη Τσιμπλάκη
[email protected]
Ισχυρό αποτύπωμα στην αναβάθμιση της Χίου ως τουριστικού προορισμού αφήνει ο όμιλος Τσάκου. Ο μεγάλος ελληνικός ναυτιλιακός όμιλος που ίδρυσε ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος, τα τελευταία χρόνια επιστρέφει δυναμικά στην ιδιαίτερη πατρίδα του, με επενδύσεις στον ευρύτερο τουριστικό τομέα, αλλά και με έντονη κοινωνική προσφορά.

Τελευταία κίνηση, η μακροχρόνια μίσθωση του ξενοδοχείου Ξενία της Χίου, που ήταν το πρώτο από τα ομώνυμα ξενοδοχεία του ΕΟΤ που μισθώνεται σύμφωνα με τον διαγωνισμό, για περίοδο 50 ετών.

Τον ηλεκτρονικό διαγωνισμό που έτρεξε τις προηγούμενες ημέρες, κέρδισε η εταιρεία Avlum, που έχει έδρα στην Κύπρο και στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας μετέχει ο γιος του καπετάν Παναγιώτη, Νίκος Τσάκος, ο οποίος ταυτόχρονα είναι επικεφαλής της Tsakos Energy Navigation, της εισηγμένης στο αμερικανικό χρηματιστήριο εταιρείας του ομίλου.

Ο διαγωνισμός κατακυρώθηκε έναντι ετησίου μισθώματος 30.000 ευρώ, με τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού τα 16.000 ευρώ, ενώ ο μισθωτής αναλαμβάνει και την υποχρέωση ανακαίνισής του.

Το Ξενία της Χίου, που είναι ένα νησί με τεράστια ναυτική παράδοση στη χώρα μας και που από τα νερά της έχουν αναδυθεί μεγάλες ελληνικές ναυτιλιακές οικογένειες, ανήκει στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ), η οποία έχει σχεδιάσει ένα πρόγραμμα αξιοποίησης των Ξενία σε όλη τη χώρα.

Οι εγκαταστάσεις, που μετά τις απαραίτητες παρεμβάσεις, θα λειτουργήσουν και πάλι ως ξενοδοχείο, βρίσκονται στον κεντρικό παραλιακό δρόμο της πόλης της Χίου και είναι περίπου 1.572,47 τ.μ., τα οποία αναπτύσσονται σε ισόγειο και 2 ορόφους και έκταση οικοπέδου περίπου 1.668 τ.μ. Το ακίνητο με προηγούμενη χρήση ξενοδοχείου, δυναμικότητας 28 δωματίων (22 δίκλινα και 6 μονόκλινα) – 50 κλινών, βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το λιμάνι και το κέντρο της πόλης της Χίου, ενώ απέχει μόλις 2 χλμ. από το αεροδρόμιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!