Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων στο λιμάνι του Πειραιά
[Η Ναυτεμπορική]: Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων στο λιμάνι του Πειραιά

[Η Ναυτεμπορική]: Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων στο λιμάνι του Πειραιά

Επανεκκίνηση του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων μέσω της μετατροπής των εγκαταστάσεων των πρώην διαμετακομιστικών αποθηκών (Σιλό) στο λιμάνι του Πειραιά σε Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων ζητά ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ), Βασίλης Κορκίδης, με αφορμή τις εκδηλώσεις που σχεδιάζονται το 2021 για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα συζητήθηκε και κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που είχε στο υπουργείο Πολιτισμού, την περασμένη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με την υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κορκίδης δήλωσε: «Το υπουργείο Πολιτισμού θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εκδηλώσεις του 2021 για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση. Μεταξύ των δράσεων που αφορούν το επετειακό έτος 2021 είναι και το Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων. Πρέπει, λοιπόν, εγκαίρως να επανεκκινήσει η υλοποίηση του σχεδιασμού για το εμβληματικό Μουσείο στο παλαιό κτήριο του ΣΙΛΟ στο λιμάνι του Πειραιά, που εγκαταλείφθηκε το 2015. Στόχος όλων των φορέων θα πρέπει να είναι η δημιουργία ενός πρωτοποριακού Μουσείου με μοναδικά εκθέματα και ψηφιακές εκθέσεις, προκειμένου να αναδειχθεί ο υποθαλάσσιος αρχαιολογικός πλούτος στο μεγάλο λιμάνι της χώρας μας».

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του Επιμελητηρίου σε κάθε σχετική πρωτοβουλία και μάλιστα ανέλαβε να τοποθετήσει τις προτομές των τριών ιδρυτών της Φιλικής Εταιρείας -Ξάνθου, Σκουφά και Τσακάλωφ- στην πλατεία Οδησσού, μπροστά από το Μέγαρο του Επιμελητηρίου και του σταθμού του Ηλεκτρικού, μόλις το επιτρέψουν τα έργα του μετρό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!