Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Μοσούλη: Χρήση χημικών από το Ι.Κ. αναμένουν οι ΗΠΑ
[Η Ναυτεμπορική]: Μοσούλη: Χρήση χημικών από το Ι.Κ. αναμένουν οι ΗΠΑ

[Η Ναυτεμπορική]: Μοσούλη: Χρήση χημικών από το Ι.Κ. αναμένουν οι ΗΠΑ

Την εκτίμηση ότι το Ισλαμικό Κράτος θα χρησιμοποιήσει ανεπεξέργαστα χημικά όπλα στην προσπάθειά του να ανακόψει την επιχείρηση για την ανακατάληψη της Μοσούλης εκφράζουν οι ΗΠΑ, σημειώνοντας ωστόσο ότι η τεχνική ικανότητα του Ι.Κ. να παρασκευάσει τέτοια όπλα είναι πολύ περιορισμένη.

Η επιχείρηση των ιρακινών δυνάμεων, που στηρίζεται από 60 χώρες του διεθνούς συνασπισμού κατά του Ι.Κ., ξεκίνησε τη Δευτέρα. Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, πριν την επίθεση, οι αμερικανικές δυνάμεις είχαν αρχίσει να περισυλλέγουν σε τακτικά διαστήματα υπολείμματα όλμων για να τα εξετάσουν για χημικά στοιχεία, δεδομένης της χρήσης από το Ι.Κ. τους προηγούμενους μήνες δραστικής χημικής ουσίας, παράγωγου της μουστάρδας.

Όπως ανέφερε ένας άλλος αξιωματούχος, οι αμερικανικές δυνάμεις επιβεβαίωσαν την παρουσία ενός παραγώγου θείου και μουστάρδας σε θραύσματα πυρομαχικών του Ι.Κ., στις 5 Οκτωβρίου. Στόχοι του Ισλαμικού Κράτους υπήρξαν τοπικές ομάδες.

Σε δηλώσεις τους χθες, η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης είπαν επίσης ότι προετοιμάζονται για να αντιμετωπίσουν τη χρήση χημικών όπλων στη διάρκεια των εχθροπραξιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!