Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Μοσκοβισί: Σημαντικός εταίρος πρώτα για την Ελλάδα το ΔΝΤ
[Η Ναυτεμπορική]: Μοσκοβισί: Σημαντικός εταίρος πρώτα για την Ελλάδα το ΔΝΤ

[Η Ναυτεμπορική]: Μοσκοβισί: Σημαντικός εταίρος πρώτα για την Ελλάδα το ΔΝΤ

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Ευρωπαίος Επίτροπος είπε ότι το ΔΝΤ πρέπει να συμμετάσχει στο πρόγραμμα και πρόσθεσε ότι «πάντα προσπαθούμε να βρούμε ορθολογικούς τρόπους για να φτάσουμε σε αυτόν το στόχο».

Πολύ σημαντικό εταίρο «πρώτα για την Ελλάδα, καθώς η παρουσία του βοήθησε πολύ», χαρακτήρισε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, ενώ τόνισε ότι η συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα δημιουργεί ασφάλεια στα ευρωπαϊκά κράτη – μέλη.

Μιλώντας στην , ο Ευρωπαίος Επίτροπος είπε ότι το ΔΝΤ πρέπει να συμμετάσχει στο πρόγραμμα και πρόσθεσε ότι «πάντα προσπαθούμε να βρούμε ορθολογικούς τρόπους για να φτάσουμε σε αυτόν το στόχο».

Αναφερόμενος στην ελάφρυνση του χρέους, εξέφρασε την ελπίδα στο Eurogroup της Δευτέρας να ξεκινήσει η συζήτηση, πέρα από τα βραχυπρόθεσμα μέτρα, και για το τι μπορεί να γίνει μεσοπρόθεσμα αλλά να εφαρμοστεί στο τέλος του προγράμματος.

Ο κ. Μοσκοβισί είπε ότι «θέλουμε μια ισχυρή Ελλάδα στον πυρήνα της Ευρωζώνης» και, σε ό,τι αφορά την επικείμενη συνεδρίαση του Eurogroup στις 5 Δεκεμβρίου, δήλωσε πως είναι «μία από τις κρίσιμες συναντήσεις στην οποία θα αποτιμήσουμε την πρόοδο και θα προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα, ή θα σταθμίσουμε αν δεν είμαστε ακόμα εκεί και θα πρέπει να προσπαθήσουμε περισσότερο».

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα να είναι μια σημαντική και θετική συνεδρίαση, για την Ελλάδα, για το ελληνικό πρόγραμμα και για τις συζητήσεις για το ελληνικό χρέος, ωστόσο υπενθύμισε ότι υπάρχουν ακόμα ορισμένα ζητήματα που πρέπει να κλείσουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!