Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: «Μνήμες Πλοίων “Liberty”»
[Η Ναυτεμπορική]: «Μνήμες Πλοίων “Liberty”»

[Η Ναυτεμπορική]: «Μνήμες Πλοίων “Liberty”»

Το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού Ιταλίας, το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης και η Κοινότητα Ελλήνων Ορθοδόξων Τεργέστης διοργανώνουν στην Τεργέστη την έκθεση ζωγραφικής του καπετάν Γιάννη Γιαπαλάκη με τίτλο «Μνήμες Πλοίων ”Liberty”», από τις 2 έως τις 8 Οκτωβρίου, στον εκθεσιακό χώρο της Sala Giubileo (Riva III Novembre, 9).
Η έκθεση είναι παραγωγή του Ναυτικού Μουσείου Κρήτης και την επιμέλεια της διοργάνωσης έχει το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού Ιταλίας. Τελεί υπό την αιγίδα του Επίτιμου Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στην Τεργέστη, του Επίτιμου Προξενείου της Κύπρου στην Τεργέστη και του Πανεπιστημίου Τεργέστης – Νεοελληνική Γλώσσα.

Η έκθεση παρουσιάζεται με την ευκαιρία της εκδήλωσης της 49ης έκδοσης του Διεθνούς Διαγωνισμού Ιστιοπλοΐας «Barcolana 49», που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Τεργέστη.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 2 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα, παρουσία του καλλιτέχνη και του αντιδημάρχου Τουρισμού και Ανάπτυξης του δήμου Τεργέστης κ. Maurizio Bucci.

Θα μιλήσουν ο Αρχιπλοίαρχος Μ.Π.Ν.εα Εμμανουήλ Πετράκης πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου της Κρήτης, η κα Αλίκη Κεφαλογιάννη, διευθύντρια του Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού Ιταλίας και ο πρόεδρος της Κοινότητας Ελλήνων Ορθοδόξων Τεργέστης, Ναύαρχος Λ.Σ.εα κ. Στέλιος Ρίτσος.

Θα ακολουθήσει μια σύντομη παρουσίαση από τον ναυπηγό Κοσμά Κοσμίδη για την ιστορία, τα τεχνικά χαρακτηριστικά των πλοίων «Liberty» καθώς και τον καθοριστικό ρόλο τους στην ανάπτυξη της ελληνικής ναυτιλίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!