Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: MNI: Το ΔΝΤ εξετάζει σενάρια για διετή ή τετραετή βοήθεια στην Ελλάδα
[Η Ναυτεμπορική]: MNI: Το ΔΝΤ εξετάζει σενάρια για διετή ή τετραετή βοήθεια στην Ελλάδα

[Η Ναυτεμπορική]: MNI: Το ΔΝΤ εξετάζει σενάρια για διετή ή τετραετή βοήθεια στην Ελλάδα

Το ΜΝΙ αναφέρει ότι αν το Ταμείο δεν συμμετάσχει στο πρόγραμμα η Eυρωζώνη θα αναγκαστεί να αναθεωρήσει την έκθεση για τη βιωσιμότητα του χρέους.

Ασαφής για την Ευρωζώνη παραμένει ακόμη η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, με το Ταμείο να εξετάζει σενάρια για διετή ή τετραετή βοήθεια στην Αθήνα, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο .

Κατά το ΜΝΙ, το οποίο επικαλείται εμπιστευτικά έγγραφα, μια ομάδα μέσα στο ΔΝΤ θέλει έξοδο από το πρόγραμμα, ή συμμετοχή υπό αυστηρούς όρους.

Επιπλέον, το ΜΝΙ αναφέρει ότι αν το Ταμείο δεν συμμετάσχει στο πρόγραμμα η Eυρωζώνη θα αναγκαστεί να αναθεωρήσει την έκθεση για τη βιωσιμότητα του χρέους.

Το ΜΝΙ σημειώνει επίσης ότι οι Ευρωπαίοι θεσμοί θα μπορούσαν τελικώς να δεχτούν χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα, της τάξης του 2%, μετά το 2018.

Σημειώνεται ότι, σε ό,τι αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα, το ΔΝΤ ζητεί να μειωθεί κάτω του 3,5% του ΑΕΠ μετά το 2018. Οι Ευρωπαίοι παραμένουν προς το παρόν στη θέση τους για πλεονάσματα 3,5%, για περισσότερα από 2 χρόνια μετά το 2018.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!