Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
0 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
0 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: ΜΚΟ κατά του γαλλικού κράτους για ανεπαρκή δράση κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη
[Η Ναυτεμπορική]: ΜΚΟ κατά του γαλλικού κράτους για ανεπαρκή δράση κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη

[Η Ναυτεμπορική]: ΜΚΟ κατά του γαλλικού κράτους για ανεπαρκή δράση κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη

Στιγμιότυπο από διαδήλωση για την κλιματική αλλαγή στο Παρίσι.

Μη κυβερνητικές οργανώσεις, οι οποίες στηρίζονται σε αίτηση με την υπογραφή περισσότερων από δύο εκατομμυρίων ανθρώπων στη Γαλλία, ανακοίνωσαν ότι προσέφυγαν σήμερα σε δικαστήριο του Παρισιού κατά του γαλλικού κράτους για ανεπαρκή δράση κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Η Greenpeace και το Fondation Nicolas Hulot κατέθεσαν την προσφυγή τους στο διοικητικό δικαστήριο του Παρισιού, όπως ανακοίνωσαν οι ίδιες, ακολουθούμενες από την Oxfam France και τη Notre affaire à tous στην πρώτη δικαστική διαδικασία για το κλίμα που γίνεται στη Γαλλία σε αυτήν την κλίμακα.

Μετά το Πακιστάν, την Κολομβία ή την Ολλανδία, η Γαλλία αποτελεί και αυτή με τη σειρά της το αντικείμενο δικαστικής διαδικασίας μετά την κατάθεση της προσφυγής αυτής από τις ΜΚΟ για την ανεπαρκή δράση του γαλλικού κράτους απέναντι στην κλιματική αλλαγή.

Οι τέσσερις αυτές μη κυβερνητικές οργανώσεις, οι οποίες δεν ικανοποιήθηκαν από την απάντηση που έλαβαν από την γαλλική κυβέρνηση στο αίτημα που της είχαν στείλει προτού προσφύγουν τον περσινό Δεκέμβριο, πέρασαν σήμερα στο επόμενο στάδιο. Αυτές έχουν την υποστήριξη δύο εκατομμυρίων ανθρώπων που υπογράφουν σχετική αίτηση με τίτλο: «Η Υπόθεση του Αιώνα».

«Κάναμε υπομονή για καιρό για να εξασφαλίσουμε μια απάντηση από την κυβέρνηση και αυτή δεν ανακοίνωσε κανένα νέο μέτρο, καμία βαθειά μεταρρύθμιση ούτε σε διυπουργικό επίπεδο», εξήγησε η Μαρί Ποσόν, συντονίστρια στην οργάνωση Notre Affaire à tous.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!