Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Μητσοτάκης-Τσίπρας υπέρ της ένταξης Β. Μακεδονίας και Αλβανίας στην Ε.Ε.
[Η Ναυτεμπορική]: Μητσοτάκης-Τσίπρας υπέρ της ένταξης Β. Μακεδονίας και Αλβανίας στην Ε.Ε.

[Η Ναυτεμπορική]: Μητσοτάκης-Τσίπρας υπέρ της ένταξης Β. Μακεδονίας και Αλβανίας στην Ε.Ε.

Του Γιάννη Καμπουράκη
[email protected]

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν κατέληξαν χθες σε συμφωνία για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία.

Οι πληροφορίες λένε ότι Γαλλία, Ολλανδία και Δανία είναι οι χώρες που άσκησαν βέτο, ενώ ο Λιθουανός, νέος πρόεδρος του Συμβουλίου Κορυφής Γκιτάνας Ναουσένταδήλωσε: «Υπάρχει μια κάποια απογοήτευση. Οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι δεν καταφέραμε να καταλήξουμε σε μια συναίνεση διότι τρία κράτη αρνήθηκαν να προσκαλέσουμε τις δύο χώρες να αρχίσουμε διαπραγματεύσεις. Όλοι αναγνώρισαν ότι η Βόρεια Μακεδονία έχει κάνει πολλά: άλλαξε την ονομασία της, αναθεώρησε το Σύνταγμά της κι έκανε τα πάντα για να λάβει την πρόσκληση. Θεωρώ ότι η απουσία απόφασης μπορεί να έχει σοβαρές πολιτικές συνέπειες στην ίδια.

Κυβερνητικές πηγές εξηγούν ότι η χθεσινοβραδινή εξέλιξη δεν στέλνει το θέμα στις καλένδες. Αφενός το θέμα προς συζήτηση μπορεί να επανέλθει σήμερα κατά τη δεύτερη ημέρα του Συμβουλίου Κορυφής της Ε.Ε, αφετέρου προβλέπουν ότι τελικά οι ηγέτες της Ε.Ε θα δώσουν το πράσινο φως σε μία από τις επόμενες συνόδους, αν δεν υπάρξει σήμερα κάποια εξέλιξη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Γαλλία, ακολουθούμενη από την Ολλανδία και τη Δανία, είναι η χώρα που πρωτοστάτησε στο να μη ληφθεί απόφαση για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων και αποσύνδεση των δύο υποψηφιοτήτων, της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!