Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Κ. Μητσοτάκης: Προτεραιότητα η ψήφος των ομογενών
[Η Ναυτεμπορική]: Κ. Μητσοτάκης: Προτεραιότητα η ψήφος των ομογενών

[Η Ναυτεμπορική]: Κ. Μητσοτάκης: Προτεραιότητα η ψήφος των ομογενών

«Ως κυβέρνηση διεκδικούμε να είμαστε η κυβέρνηση όλων των Ελλήνων, ως παράταξη πρέπει να γίνουμε το προοδευτικό ρεύμα όσο το δυνατόν περισσότερων Ελλήνων» παντού στον κόσμο, είπε στην ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η νέα κυβέρνηση της ΝΔ αποσυνδέει την ψήφο των ομογενών από τη διαδικασία του νέου εκλογικού νόμου. «Το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού από τον τόπο διαμονής τους καθίσταται προτεραιότητα, η σχετική ρύθμιση έρχεται – σύντομα και αυτόνομα – στη Βουλή και ελπίζω στο ζήτημα αυτό να υπάρξουν οι απαραίτητες κοινοβουλευτικές συγκλίσεις. Διότι αν υπάρχει ένα νομοσχέδιο που πρέπει να ψηφισθεί από 300 βουλευτές, είναι αυτό» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις τομές που δίνουν το στίγμα της νέας κυβέρνησης, σημειώνοντας πως η Βουλή θα έχει ψηφίσει ως την επόμενη Πέμπτη τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τη ρύθμιση των 120 δόσεων, το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος και το νομοσχέδιο για τη λειτουργία της αυτοδιοίκησης.

Κατά τον κ. Μητσοτάκη, «οι αντίπαλοι της πολιτικής προσπάθειας της Ν.Δ. ηττήθηκαν, συνεχίζουν όμως σαν να μη μεσολάβησαν εκλογές και επιμένουν να περιγράφουν μία εικονική πραγματικότητα για το παρελθόν και να διαστρέφουν την αλήθεια του σήμερα».

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως «μετά την αρχική αμηχανία του, σύντομα ο λαϊκισμός θα αντεπιτεθεί, αξιοποιώντας τα προγεφυρώματα που διατήρησε στην κοινωνία. Γι’ αυτό και οι ιδεολογικές μας θέσεις πρέπει να αποκτήσουν νέα δυναμική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!