Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Κ. Μητσοτάκης: Λέω σε όλους ότι θα εφαρμόσω το πρόγραμμα για το οποίο με εξέλεξαν οι πολίτες
[Η Ναυτεμπορική]: Κ. Μητσοτάκης: Λέω σε όλους ότι θα εφαρμόσω το πρόγραμμα για το οποίο με εξέλεξαν οι πολίτες

[Η Ναυτεμπορική]: Κ. Μητσοτάκης: Λέω σε όλους ότι θα εφαρμόσω το πρόγραμμα για το οποίο με εξέλεξαν οι πολίτες

Ικανοποιημένη εμφανίζεται η ελληνική αποστολή από τα αποτελέσματα της πρώτης επίσημης επίσκεψης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Βερολίνο.

Το κλίμα, τόσο στη συνάντηση με την καγκελάριο Μέρκελ, όσο και με τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών Όλαφ Σολτς, ήταν εξαιρετικό, έλεγαν συνεργάτες του πρωθυπουργού.

«Εμείς έχουμε ένα μεγάλο πλεονέκτημα: δεν χρειάζεται να κάνουμε κωλοτούμπα. Είναι πολύ ωραίο να λες σε όλους ότι θα εφαρμόσεις το πρόγραμμά σου, αυτό για το οποίο σε εξέλεξαν οι πολίτες» εξηγούσε ο πρωθυπουργός λίγο αργότερα σε συνομιλία του με Έλληνες δημοσιογράφους.

Στις δηλώσεις του, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι στη συνάντηση με την κ. Μέρκελ συζητήθηκε η προοπτική ενδυνάμωσης των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών και πρόσθεσε ότι επεξεργάζεται από κοινού με τη Γερμανίδα καγκελάριο ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα, με έμφαση στην πράσινη ανάπτυξη, στην προστασία του περιβάλλοντος. Πρόκειται, όπως είπε, για ένα φιλόδοξο σχέδιο επενδύσεων γύρω από την «πράσινη οικονομία», τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τη διαχείριση των απορριμμάτων, την ηλεκτροκίνηση, παραγωγικές δραστηριότητες που είναι φιλικές προς το περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχει περιθώριο και για σημαντικές επενδύσεις στην ΔΕΗ, καθώς η κυβέρνηση ήδη ξεκίνησε την προσπάθεια για την σωτηρία της.

Αναφερόμενος στα πρωτογενή πλεονάσματα, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «τα θέματα των Θεσμών αφορούν τους Θεσμούς, τα θέματα των διμερών σχέσεων αφορούν τις δύο χώρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!