Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Κ. Μητσοτάκης: Από τη διπλωματία της επαιτείας στη διπλωματία της αξιοπιστίας
[Η Ναυτεμπορική]: Κ. Μητσοτάκης: Από τη διπλωματία της επαιτείας στη διπλωματία της αξιοπιστίας

[Η Ναυτεμπορική]: Κ. Μητσοτάκης: Από τη διπλωματία της επαιτείας στη διπλωματία της αξιοπιστίας

Στιγμιότυπο από την υποδοχή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ στις 29 Αυγούστου

Ξεκινώντας από το Παρίσι και το Βερολίνο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φιλοδοξεί να αλλάξει μέσα σε λιγότερο από 90 ημέρες την εικόνα της Ελλάδας στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και όχι μόνο.

Την Τρίτη ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Χάγη όπου θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μάρκ Ρούτε, στις 24-27 Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη όπου θα έχει επαφές με ξένους ηγέτες στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του ΟΗΕ.

Ενδεχομένως να έχει συνάντηση και με τον Ντόναλντ Τραμπ καθώς, όπως έλεγε ελληνική διπλωματική πηγή, το αίτημα είναι στην short list του Πρόεδρου των ΗΠΑ. Επιπλέον, και όπως ανέφερε ο ίδιος συνομιλώντας με δημοσιογράφους μετά την συνάντηση με την Άγκελα Μέρκελ, «δεν περιορίζουμε τους ορίζοντές μας στη Γερμανία και στην Ευρώπη. Στις αρχές Νοεμβρίου θα βρεθώ στη Σαγκάη στο πλαίσιο της EXPO 2019 -στην οποία η Ελλάδα είναι τιμώμενη χώρα- και θα έχω συνάντηση και με τον Πρόεδρο της Κίνας».

Όπως περιέγραφε συνεργάτης του πρωθυπουργού η στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να περάσουμε «από τη διπλωματία της επαιτείας στη διπλωματία της αξιοπιστίας» και πρόσθετε ότι την αλλαγή στάσης την καλωσορίζουν οι αγορές αλλά και ο διεθνής Τύπος που μέχρι στιγμής αποτιμά θετικά τις επισκέψεις του πρωθυπουργού στο Παρίσι και στο Βερολίνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!