Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: K. Μητσοτάκης: Άμεση μείωση ΕΝΦΙΑ και φόρου επιχειρήσεων με κυβέρνηση Ν.Δ.
[Η Ναυτεμπορική]: K. Μητσοτάκης: Άμεση μείωση ΕΝΦΙΑ και φόρου επιχειρήσεων με κυβέρνηση Ν.Δ.

[Η Ναυτεμπορική]: K. Μητσοτάκης: Άμεση μείωση ΕΝΦΙΑ και φόρου επιχειρήσεων με κυβέρνηση Ν.Δ.

Την «αδιαπραγμάτευτη» δέσμευση της Ν.Δ. για άμεση μείωση τόσο του ΕΝΦΙΑ, όσο και της φορολόγησης των επιχειρήσεων επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του συνεδρίου του Οικονομικού Επιμελητηρίου, ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση με αιχμή τις εξαγγελίες που Πρωθυπουργού.

«Για εμάς εφόσον γίνουμε κυβέρνηση ο πρώτος κύκλος των μειώσεων, άμεσα στον φόρο επιχειρήσεων και στον ΕΝΦΙΑ, είναι αδιαπραγμάτευτος. Στο πλαίσιο του δημοσιονομικού χώρου που θα έχουμε, θέλουμε να μειώσουμε και την εισφορά της κύριας σύνταξης. Χρειάζεται να δώσουμε κίνητρα για εργασία, ειδικά στους νέους» ανέφερε.

Σχολιάζοντας το κυβερνητικό πακέτο παροχών ο κ. Μητσοτάκης παρατήρησε πως «ο κ. Τσίπρας δεν κλέβει το πρόγραμμά μας», καθώς – όπως είπε – δεν ασπάζεται τον πυρήνα του. «Ο κ. Τσίπρας δεν είναι φιλελεύθερος» πρόσθεσε.

Σημείωσε παράλληλα πως «οι πιο αδύναμοι στην Ελλάδα σήμερα είναι οι μακροχρόνια άνεργοι» και πρόσθεσε πως γι’ αυτούς δεν έχει ακούσει να μιλάει καθόλου ο κ. Τσίπρας, «ούτε για τους νέους συνταξιούχους, που βγαίνουν με συντάξεις μειωμένες κατά 35-38%».

Ανέφερε ακόμη πως «αν η οικονομία αναπτύσσεται με 2% με μια κυβέρνηση που διώχνει τις επενδύσεις, πρέπει να σκεφτεί κανείς πόσο θα αναπτυχθεί με μια κυβέρνηση που θα προσελκύει τις επενδύσεις». Ο πρόεδρος της Ν.Δ. είπε πως το πρώτο πράγμα που θα κάνω εφόσον γίνει Πρωθυπουργός είναι να ορίσει υπουργούς οι οποίοι ασπάζονται την ανάγκη η χώρα να προσελκύσει επενδύσεις, «διότι το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτής της κυβέρνησης είναι οι υπουργοί που δεν υπογράφουν», όπως παρατήρησε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!