Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Μυτιληναίος: Πάνω από το 1,5 δισ. εκτινάχθηκε ο τζίρος στο εννεάμηνο
[Η Ναυτεμπορική]: Μυτιληναίος: Πάνω από το 1,5 δισ. εκτινάχθηκε ο τζίρος στο εννεάμηνο

[Η Ναυτεμπορική]: Μυτιληναίος: Πάνω από το 1,5 δισ. εκτινάχθηκε ο τζίρος στο εννεάμηνο

Πάνω από το 1,5 δισ. ευρώ σκαρφάλωσε ο τζίρος της Μυτιληναίος Α.Ε. στο εννεάμηνο, ενώ αυξημένα ήταν και τα καθαρά κέρδη. Ο τομέας Μεταλλουργίας συνέχισε να καταγράφει ισχυρές επιδόσεις, παρά το αδύναμο περιβάλλον στις τιμές των εμπορευμάτων. Αύξηση της ζήτησης είχαμε στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας και εικόνα σταθερότητας σε εκείνον των ολοκληρωμένων έργων και εφαρμογών.

Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 1,548 δισ. από 1,084 ένα χρόνο νωρίτερα, σημειώνοντας αύξηση 42,7%.

Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), διαμορφώθηκαν ενισχύθηκαν 13,7% στα 248 εκατ. ευρώ, ενώ και τα καθαρά κέρδη, μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, ήταν αυξημένα κατά 2,5% στα 120,6 εκατ. ευρώ. Τα κέρδη ανά Μετοχή ανήλθαν σε 0,844 ευρώ από 0,824 ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2018, ενώ ο καθαρός δανεισμός διαμορφώθηκε στα 449 εκατ. ευρώ.

Η εικόνα ανά τομέα

Τομέας Μεταλλουργίας

Παρά τις σημαντικές προκλήσεις, η Μυτιληναίος πέτυχε υψηλή κερδοφορία και υψηλά λειτουργικά περιθώρια κέρδους, βασιζόμενη στο πλήρως καθετοποιημένο μοντέλο παραγωγής, τον αυστηρό έλεγχο του κόστους και τη συνεπή και επιτυχημένη πολιτική αντιστάθμισης κινδύνου. Στο εννεάμηνο του 2019, η μέση τιμή του αλουμινίου στο LME παρέμεινε σε επίπεδα ανάλογα με εκείνα που παρατηρήθηκαν στο Α΄ εξάμηνο του 2019, με τη μέση τιμή του αλουμινίου στα $1.829/t, μειωμένη κατά 15% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!