Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Οι μύθοι του κόσμου γίνονται τραγούδια για παιδιά
[Η Ναυτεμπορική]: Οι μύθοι του κόσμου γίνονται τραγούδια για παιδιά

[Η Ναυτεμπορική]: Οι μύθοι του κόσμου γίνονται τραγούδια για παιδιά

Ο Νάρκισσος, η Καλλιστώ, ο Ταρζάν, οι καλικάντζαροι και άλλοι μύθοι του κόσμου γίνονται τραγούδια για παιδιά, σε μια ιστορία με σκιές και ήχους που παρουσιάζεται στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, στις 3 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, και στις 4 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι.

Το Ελληνικό Σχέδιο, με έντονο το ενδιαφέρον για τη δημιουργία έργων για παιδιά, έχει προχωρήσει από το 2011 σε αναθέσεις σύνθεσης νέων έργων μεγάλης συμφωνικής φόρμας – συμφωνικά έργα, παραμύθια για αφηγητή και ορχήστρα εγχόρδων ή συμφωνική ορχήστρα, κύκλους τραγουδιών για φωνή και μικρό ορχηστρικό σύνολο. Μέσα σε 5 χρόνια, προέκυψαν οι «Μύθοι του Αισώπου» του Δημήτρη Παπαδημητρίου, 8 παραμύθια για αφηγητή και ορχήστρα των συνθετών Αχιλλέα Γουάστωρ, Κώστα Κριτσωτάκη, Νεφέλης Λιούτα, Δήμητρας Τρυπάνη και Τάσου Ρωσόπουλου.

Φέτος, η σειρά του κύκλου «Το Ελληνικό Τραγούδι» συναντιέται με την ιδέα να δημιουργήσει έργα για παιδιά. Στο πλαίσιο αυτό, το Ελληνικό Σχέδιο συνεργάζεται με νέους δημιουργούς, που αναδείχθηκαν από τους «Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού» για τη σύνθεση  τραγουδιών, εμπλουτίζοντας με αυτό τον τρόπο το ιδιαίτερο αυτό ρεπερτόριο.

Η μυθολογία από την Ελλάδα και χώρες όλου του κόσμου, με  ξεχωριστές, πανέμορφες ιστορίες για φανταστικά και θρυλικά πλάσματα, γίνεται αφορμή για τη δημιουργία ενός ανθολογίου 20 νέων τραγουδιών, τα οποία θα παρουσιαστούν σε δύο συναυλίες  με στοιχεία θεατρικής παράστασης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!