Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Ν. Μηταράκης: Προτεραιότητα η ολοκλήρωση του ενιαίου κανονισμού παροχών του ΕΦΚΑ
[Η Ναυτεμπορική]: Ν. Μηταράκης:  Προτεραιότητα η ολοκλήρωση του ενιαίου κανονισμού παροχών του ΕΦΚΑ

[Η Ναυτεμπορική]: Ν. Μηταράκης: Προτεραιότητα η ολοκλήρωση του ενιαίου κανονισμού παροχών του ΕΦΚΑ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε κάνει καμία ουσιαστική εργασία σε επίπεδο ενοποίησης πληροφοριακών συστημάτων, διοικητικών δομών και διασύνδεσης των υπηρεσιών των πρώην ταμείων, τόνισε ο υφ. Εργασίας, αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης, ενώ έκανε λόγο για πάνω από ένα εκατομμύριο εκκρεμή αιτήματα για συντάξεις και ερωτήματα επί του ασφαλιστικού.

«Για παράδειγμα, όσον αφορά τον ενιαίο κανονισμό παροχών του ΕΦΚΑ, δεν ξεκίνησε καν η διαδικασία συγγραφής του από την προηγούμενη κυβέρνηση και τώρα έχουμε θέσει ως προτεραιότητα μέσα στην περίοδο που έρχεται να ολοκληρώσουμε αυτό το έργο» σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Αναφορικά με τα εκκρεμή αιτήματα, αποκάλυψε ότι «αυτή τη στιγμή έχουμε 1.056.000 εκκρεμή αιτήματα έκδοσης και επανυπολογισμού συντάξεων, καθώς και ασφαλιστικών ερωτημάτων. Όλα αυτά καταλήγουν στην ίδια “διοικητική μηχανή” του ΕΦΚΑ και του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ), δημιουργώντας μια “ουρά” αναμονής. Το διοικητικό σύστημα του ΕΦΚΑ πρέπει να απαντήσει με την ίδια διαδικασία σε όλα αυτά τα αιτήματα».

Η πρώτη ανακοίνωση που κάναμε ως υπουργείο Εργασίας, συμπλήρωσε ο κ. Μηταράκης, αφορούσε στην επανεκκίνηση του συστήματος ΑΤΛΑΣ ψηφιακής σύνταξης, προκειμένου, από το καλοκαίρι του 2020, να μπορεί να εκδίδεται ψηφιακά και αυθημερόν το 1/3 των συντάξεων. Στόχος παραμένει, το καλοκαίρι του 2021, το σύστημα να καλύπτει το 90% των περιπτώσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!