Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Μυστική κυβερνοεπίθεση των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν
[Η Ναυτεμπορική]: Μυστική κυβερνοεπίθεση των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν

[Η Ναυτεμπορική]: Μυστική κυβερνοεπίθεση των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν

Οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν μυστική επιχείρηση κυβερνοεπίθεσης εναντίον του Ιράν μετά τις επιθέσεις εναντίον σαουδαραβικών πετρελαϊκών εγκαταστάσεων που έγιναν στις 14 Σεπτεμβρίου- τις οποίες η Ουάσινγκτον και το Ιράν αποδίδουν στην Τεχεράνη, όπως είπαν στο Reuters δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Μιλώντας υπό καθεστώς ανωνυμίας, οι δύο αξιωματούχοι είπαν πως η επιχείρηση έλαβε χώρα στα τέλη του Σεπτεμβρίου και είχε ως στόχο τις δυνατότητες διασποράς προπαγάνδας της Τεχεράνης. Ο ένας από αυτούς είπε πως η επίθεση επηρέασε και υλικές υποδομές, ωστόσο δεν αποκάλυψε επιπλέον λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με το Reuters, η εξέλιξη αυτή δείχνει πώς η κυβέρνηση Τραμπ προσπαθεί να αντιμετωπίσει αυτό που εκλαμβάνει ως ιρανική επιθετικότητα χωρίς να υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση. Πάντως, το πλήγμα φαίνεται πως ήταν περιορισμένης κλίμακας, δεδομένων των εντάσεων γύρω από το Ιράν φέτος- μετά την κατάρριψη αμερικανικού drone τον Ιούνιο και την επίθεση εναντίον δεξαμενόπλοιων στον Περσικό Κόλπο τον Μάιο, που αποδίδονται στους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν.

Οι ΗΠΑ, η Σαουδική Αραβία, η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία έχουν αποδώσει δημόσια την επίθεση της 14ης Σεπτεμβρίου στο Ιράν, κάτι το οποίο αρνείται η Τεχεράνη. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι αντάρτες Χούθι στην Υεμένη (τους οποίους υποστηρίζει το Ιράν).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!