Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Μυσταγωγικό μουσικό δέος από τον Ψαραντώνη
[Η Ναυτεμπορική]: Μυσταγωγικό μουσικό δέος από τον Ψαραντώνη

[Η Ναυτεμπορική]: Μυσταγωγικό μουσικό δέος από τον Ψαραντώνη

Ο  θρυλικός άνδρας της κρητικής μουσικής που διακρίνεται για τη βαθιά γνώση και την ανησυχία του για την παράδοση, εξαιτίας της οποίας τον έχουν χαρακτηρίσει «πανάρχαιο και ταυτόχρονα νέο», ο Ψαραντώνης, θα μας βυθίσει στο μυσταγωγικό μουσικό του σύμπαν, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, στις 10.30 το βράδυ.

Με την ιδιαίτερη χροιά της φωνής του και το προσωπικό του ύφος στο παίξιμο της λύρας και άλλων παραδοσιακών οργάνων, ο Ψαραντώνης, θα παρουσιάσει μία μουσική παράσταση με γνωστά  τραγούδια από ολόκληρη τη δισκογραφία του και ανέκδοτα αποσπάσματα από τον δίσκο που ηχογραφεί, με τίτλο «Ο Ερωτόκριτος». Μαζί του, θα είναι η Νίκη Ξυλούρη στο τραγούδι και τα κρουστά, ο Λάμπης Ξυλούρης στο ούτι και ο Βασίλης Ξυλούρης στο λαούτο.

Απείθαρχος, απρόοπτος και αποκαλυπτικός

Βαθύς γνώστης και πραγματικός λάτρης της παράδοσης και, από τη φύση του, απείθαρχος, απρόοπτος και αποκαλυπτικός, ο Ψαραντώνης, με τη δύναμή του στον αυτοσχεδιασμό, δημιουργεί μια ατμόσφαιρα δέους, ταραχής και ρίγους. Θεωρείται ως ο τολμηρός, αλλά, συγχρόνως, στοχαστικός ανανεωτής της παράδοσης – ένα ζωντανό απόσταγμα αρχέγονων και σύγχρονων μουσικών ιστορήσεων.
 

Μέλος της πιο γνωστής μουσικής οικογένειας της Ελλάδας, των Ξυλούρηδων, αδελφός του Νίκου και του Γιάννη Ξυλούρη, με τα  παιδιά και τα εγγόνια τους, τρεις γενιές μουσικών, να κρατούν ζωντανή τη μουσική παράδοση της οικογένειας και της Κρήτης, ο Αντώνης Ξυλούρης, όπως είναι το πραγματικό όνομα του Ψαραντώνη, έχει εκπροσωπήσει πολλές φορές την Ελλάδα σε διεθνή Φεστιβάλ, μιλώντας στις ψυχές των ανθρώπων, ανεξαρτήτως καταγωγής και εθνικότητας, κερδίζοντας διθυραμβικές κριτικές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!