Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
7 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
5 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: To μήνυμα της Φ. Γεννηματά για το Πολυτεχνείο
[Η Ναυτεμπορική]: To μήνυμα της Φ. Γεννηματά για το Πολυτεχνείο

[Η Ναυτεμπορική]: To μήνυμα της Φ. Γεννηματά για το Πολυτεχνείο

Κορυφαίο σύμβολο δημοκρατικού αγώνα, με μηνύματά ισχυρά που αντιστέκονται στη φθορά του χρόνου χαρακτηρίζει το Πολυτεχνείο η Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας ότι λειτουργεί ως ενεργή μνήμη της δημοκρατίας και παράδειγμα για τη νέα γενιά. Σήμερα, όπως σημειώνει, η χώρα έχει περισσότερο από ποτέ ανάγκη για ενότητα, αξιοπρέπεια και αλλαγή.

«Τιμούμε τους νεκρούς, τιμούμε τους πρωταγωνιστές, όλους και όλες που αγωνίστηκαν κατά της δικτατορίας, απαιτώντας μια καλύτερη, μια δημοκρατική Ελλάδα. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα τους» αναφέρει σε ανάρτησή της και υπογραμμίζει ότι έννοιες όπως ισονομία, ισοπολιτεία, ίσες ευκαιρίες για όλους, κοινωνικό κράτος, εκπαίδευση και σύστημα υγείας, δικαιοσύνη, δημοκρατικοί θεσμοί είναι κατακτήσεις δεκαετιών που βρίσκονται σήμερα σε οπισθοδρόμηση.

«Η οικονομική κρίση σίγουρα έπαιξε ρόλο σε αυτό. Όμως δεν ευθύνεται μόνο αυτή . Ο μεγαλύτερος εχθρός της Δημοκρατίας αποδείχθηκε ο λαϊκισμός. Ο λαϊκισμός δεν επέτρεψε την συνεννόηση, ο λαϊκισμός δημιούργησε ψεύτικες ελπίδες και θεωρίες συνωμοσίας, ο λαϊκισμός στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη ξαναδυνάμωσε τις δυνάμεις του φασισμού» σχολιάζει η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

Όπως επισημαίνει σήμερα περισσότερο από ποτέ έχουμε ανάγκη από ενότητα. Ενότητα στην κορυφή, μα ενότητα και στη βάση. Το Κίνημα αλλαγής πιστεύει, αναφέρει, στην ανάγκη διαμόρφωσης μιας εθνικής γραμμής ώστε να ξεπεράσουμε πραγματικά την κρίση και να πάει ο τόπος μας μπροστά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!