Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
8 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
5 °C 15 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Μιλμπρόνερ (Moody’s): Πώς θα έρθει η αναβάθμιση της Ελλάδας
[Η Ναυτεμπορική]: Μιλμπρόνερ (Moody’s): Πώς θα έρθει η αναβάθμιση της Ελλάδας

[Η Ναυτεμπορική]: Μιλμπρόνερ (Moody’s): Πώς θα έρθει η αναβάθμιση της Ελλάδας

Οι μεταρρυθμίσεις αποδίδουν καρπούς και η δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας έχει βελτιωθεί σημαντικά τα δύο χρόνια, όπως αναφέρει η Kατρίν Μιλμπρόνερ, πρώτη αντιπρόεδρος της Υπηρεσίας Επενδυτών του οίκου αξιολόγησης Moody’s. Σημειώνει ωστόσο ότι για να έρθει η αναβάθμιση του αξιόχρεου θα πρέπει η Αθήνα να επιμείνει στη συνετή πολιτική και να υπάρξουν ενδείξεις βελτίωσης στον τραπεζικό τομέα. Δεν παραλείπει δε να επισημάνει τους κινδύνους, που ενέχει ενδεχόμενη μακρά παραμονή εκτός αγορών.

Σε ε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η κ. Μιλμπρόνερ αναφέρει: «Η δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας έχει βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία δύο χρόνια. Η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται και πάλι, δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας και και τώρα, που το πρόγραμμα προσαρμογής ολοκληρώθηκε με επιτυχία, αναμένεται ξανά αύξηση της εμπιστοσύνης επιχειρήσεων και καταναλωτών».

Υπενθυμίζει ότι η προοπτική της αξιολόγησης Β3 είναι θετική, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει περιθώριο αναβάθμισης. Πώς θα έρθει αυτή; «Η πιστοληπτική αξιολόγηση θα μπορούσε να αναβαθμιστεί, εάν οι ελληνικές Αρχές εξακολουθήσουν να ακολουθούν συνετές δημοσιονομικές πολιτικές και αν συνεχίσουν τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες των τελευταίων ετών. Και οι σαφείς αποδείξεις για μια επιτυχημένη επιστροφή στη χρηματοδότηση από τις διεθνείς κεφαλαιαγορές θα μπορούσαν επίσης να προκαλέσουν μια θετική έκθεση αξιολόγησης, όπως και οι σημαντικές βελτιώσεις στον τραπεζικό τομέα. Ιδίως η επιταχυνόμενη μείωση των κόκκινων δανείων, τα οποία επιβαρύνουν τους ισολογισμούς» εξηγεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!