Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Μικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
[Η Ναυτεμπορική]: Μικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

[Η Ναυτεμπορική]: Μικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Στους ρυθμούς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κινήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την ΕΚΤ να καθυστερεί τουλάχιστον έως τα μέσα του 2020 μια πρώτη αύξηση επιτοκίων , ανακοινώνοντας παράλληλα τους όρους για τη νέα δημοπρασίας φθηνής χρηματοδότησης, πληρώνοντας τις τράπεζες για να χορηγούν δάνεια σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 έκλεισε σχεδόν αμετάβλητος, πασχίζοντας να κρατηθεί σε θετικό έδαφος. Μικτές τάσεις μεταξύ των μεγαλύτερων χρηματιστηρίων της Γηραιάς Ηπείρου.

Στη Φραγκφούρτη, οι ανησυχίες για το παγκόσμιο εμπόριο επισκίασαν τον DAX, που έκλεισε με πτώση 0,23%. Άνοδος 0,55% για τον FTSE 100 στο Χρηματιστήριο το Λονδίνου, με τον δείκτη να βρίσκει στήριγμα στις πιέσεις που δέχεται η στερλίνα. Απώλειες για τον CAC 40 του Παρισιού, ενώ ο FTSE MIB στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου κατάφερε να ανακάμψει 0,11%, μετά το κλίμα συσπείρωσης μεταξύ των κομμάτων στον κυβερνητικό συνασπισμό της Ιταλίας, μπροστά στις απειλές των Βρυξελλών για την έναρξη πειθαρχικής διαδικασίας εναντίον της Ρώμης, λόγω του υψηλού χρέους.

Πιέσεις δέχθηκε ο κλάδος των τραπεζών, με τον τραπεζικό δείκτη της Ευρωζώνης να κλείνει με απώλειες πάνω από 1%, καθώς οι όροι για τον τρίτο γύρο των TLTROs από την ΕΚΤ ήταν λιγότερο γενναιόδωροι από ό,τι περίμεναν οι αγορές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!