Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Η MIG παρατείνει τις συζητήσεις με Farallon – Oak Hill
[Η Ναυτεμπορική]: Η MIG παρατείνει τις συζητήσεις με Farallon – Oak Hill

[Η Ναυτεμπορική]: Η MIG παρατείνει τις συζητήσεις με Farallon – Oak Hill

Την παράταση των αποκλειστικών συζητήσεων με τις Farallon και Oak Hill για νέα χρηματοδότηση ως τις 15 Νοεμβρίου ανακοίνωσε η Marfin Investment Group. Σημειώνεται ότι η διοίκηση του ομίλου είχε ενημερώσει ότι αναμενόταν ολοκλήρωση των συζητήσεων μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «οι Farallon Capital Europe LLP και Oak Hill Advisors (UK) LLP επιβεβαίωσαν την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη χορήγηση από κοινού νέας χρηματοδότησης προς την εταιρεία. Κατόπιν αυτού οι αποκλειστικές συζητήσεις για την αναχρηματοδότηση του εταιρικού δανεισμού της εταιρείας με τα ανωτέρω επενδυτικά κεφάλαια παρατείνονται μέχρι τη 15η/11/2019».

Σημειώνεται ότι βασικός στόχος ήταν το due diligence να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν, και συγκεκριμένα μέχρι τον Οκτώβριο, οπότε λήγουν δάνεια ύψους 228,5 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, τον Οκτώβριο λήγει δάνειο ανεξόφλητου υπολοίπου 142,5 εκατ. ευρώ της Fortress. Την ίδια περίοδο λήγει και ένα ομολογιακό της Πειραιώς ανεξόφλητου υπολοίπου 86 εκατ. ευρώ, το οποίο πιθανότατα θα αναχρηματοδοτηθεί. Λογικά η MIG, εν όψει και των συζητήσεων, θα πρέπει να επαναδιαπραγματευτεί με τους πιστωτές της.

Υπενθυμίζεται ότι η MIG αποπλήρωσε προ μερικών μηνών δάνεια 200 εκατ. ευρώ της Πειραιώς από το τίμημα που έλαβε για το πλειοψηφικό πακέτο του θεραπευτηρίου Υγεία. Συνολικά η MIG, όπως φαίνεται και στην οικονομική κατάσταση του 2018, όφειλε στις 31/12/2018 στην Πειραιώς 546 εκατ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!