Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: H Microsoft παρουσιάζει τη νέα έκδοση του web browser Edge
[Η Ναυτεμπορική]: H Microsoft παρουσιάζει τη νέα έκδοση του web browser Edge

[Η Ναυτεμπορική]: H Microsoft παρουσιάζει τη νέα έκδοση του web browser Edge

Σταδιακά, η Microsoft ξεκινά να διαθέτει στο ευρύ κοινό τον πλήρως ανανεωμένο Edge browser, με υψηλές φιλοδοξίες.

Η κύρια διαφορά του ανανεωμένου Edge browser με τον προκάτοχό του είναι το ότι πλέον βασίζεται στο Chromium open source project, στοιχείο που μαρτυρεί μία σαφή στροφή της Microsoft σε πιο σύγχρονα πρότυπα σε σχέση με το παρελθόν. Η απόφαση της Microsoft να εγκαταλείψει τη μηχανή της δίνει τον τόνο για το πώς επιδιώκει να αντλήσει ένα σημαντικό μερίδιο χρήσης στο Internet. Στο πλαίσιο αυτό, η Microsoft αποφάσισε να ονομάσει το νέο browser ως New Edge, τονίζοντας έτσι ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με μια νέα πρόταση σε σχέση με τον Edge browser που έβρισκε κανείς ενσωματωμένο στο λειτουργικό σύστημα των Windows 10 από το 2015 μέχρι και σήμερα.

Ο στόχος της εταιρείας είναι να μπορεί κανείς να χρησιμοποιεί τον Edge για να βλέπει οποιοδήποτε site με τον τρόπο που θα το έκανε κανείς με τον Google Chrome, χωρίς ασυμβατότητες ή προβλήματα. Μπορεί ο νέος browser της Microsoft να βασίζεται στον κεντρικό πυρήνα στον οποίο βασίζεται και ο Google Chrome, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι λείπουν οι διαφορές μεταξύ τους.

Μία από τις κεντρικές διαφοροποιήσεις είναι ότι ο Edge μπλοκάρει άμεσα λογισμικό παρακολούθησης δραστηριότητας του χρήστη στο Διαδίκτυο, μαζί με το μπλοκάρισμα των διαφημίσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!