Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Δ. Μιχαηλίδου: Ενέργειες για στέγαση ασυνόδευτων ανηλίκων
[Η Ναυτεμπορική]: Δ. Μιχαηλίδου: Ενέργειες για στέγαση ασυνόδευτων ανηλίκων

[Η Ναυτεμπορική]: Δ. Μιχαηλίδου: Ενέργειες για στέγαση ασυνόδευτων ανηλίκων

Στην εξασφάλιση περισσότερων θέσεων φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται συνεχώς, και στις ενέργειες που θα προβεί το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ως προς τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους αναφέρεται σε δήλωσή της η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Όπως είπε, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης της 15ης Σεπτεμβρίου, τα ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά ανέρχονται σε 4.501 σε όλη την Ελλάδα, «οι θέσεις στις δομές φιλοξενίας δεν επαρκούν για να καλύψουν την ανάγκη στέγασης, ενώ η προσωρινή στέγαση σε ξενοδοχεία, αυτήν τη στιγμή δεν μπορεί να αξιοποιηθεί πλήρως, λόγω του επιπόλαιου σχεδιασμού της προηγούμενης κυβέρνησης για πρόωρη παύση της λειτουργίας τους».

Στη δήλωσή της η κ. Μιχαηλίδου τονίζει ότι, προκειμένου να εξασφαλιστούν περισσότερες θέσεις φιλοξενίας το προσεχές διάστημα, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων προβαίνει στις παρακάτω ενέργειες:

- Διερευνά, μέσω του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ), τη δυνατότητα μετακίνησης, όσο το δυνατόν, περισσότερων ασυνόδευτων ανηλίκων από τα νησιά στην ενδοχώρα. Πιο συγκεκριμένα, το ΕΚΚΑ θα αξιοποιήσει κάθε περιθώριο όσον αφορά την άμεση κάλυψη των όποιων διαθέσιμων θέσεων στις δομές φιλοξενίας από τις πλέον ευάλωτες περιπτώσεις παιδιών στα νησιά.

- Αποστέλλει επείγον αίτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εντός της εβδομάδας, για συνέχιση της έκτακτης χρηματοδότησης για τη λειτουργία των ξενοδοχείων με ευθύνη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στα οποία διαμένουν ασυνόδευτοι ανήλικοι, μέχρι τον Ιούνιο του 2020.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!