Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
27 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
25 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Μια κραυγή για το μυστήριο της ύπαρξης
[Η Ναυτεμπορική]: Μια κραυγή για το μυστήριο της ύπαρξης

[Η Ναυτεμπορική]: Μια κραυγή για το μυστήριο της ύπαρξης

«Ερχόμαστε από μια σκοτεινή άβυσσο. Καταλήγουμε σε μια σκοτεινή άβυσσο. Το μεταξύ φωτεινό διάστημα το λέμε Ζωή».

Το μέγα φιλοσοφικό κείμενο του Νίκου Καζαντζάκη που εκφράζει τη μεταφυσική του πίστη, η «Ασκητική», η οποία παρουσιάστηκε σε θεατρική μορφή, σε σκηνοθεσία  Πάνου Αγγελόπουλου και μουσική  Δημήτρη Παπαδημητρίου, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές, παρουσιάζεται στο Ηρώδειο (Διονυσίου Αρεοπαγίτου – Ακρόπολη), την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ.

Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 60ής επετείου – Έτος Νίκου Καζαντζάκη 2017, με την υποστήριξη των Εκδόσεων Καζαντζάκη και του ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, υπό την αιγίδα του δήμου Αθηναίων.

Μετά το Ηρώδειο, η «Ασκητική» θα παρουσιαστεί σε μεγάλα θέατρα της Ευρώπης. Υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού, του υπουργείου Εξωτερικών και του υπουργείου Τουρισμού & ΕΟΤ, η παράσταση έχει  προγραμματιστεί  να περιοδεύσει σε έξι ευρωπαϊκές πόλεις (Βερολίνο, Μόναχο, Ζυρίχη, Παρίσι, Λονδίνο, Βρυξέλλες), με ειδικές συνεργασίες  ξένων και Ελλήνων ηθοποιών.

Με αγωνία να ξεπεράσει τα σύνορα του νου

Αποτελώντας ένα από τα σημαντικότερα έργα του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα, η «Ασκητική» μιλάει για τη μάχη του ανθρώπου με τις δυνάμεις της υλικής, πνευματικής και ηθικής φθοράς και την ανάδειξη εκείνων των ικανοτήτων και αρετών που τον ωθούν να μάχεται, να δημιουργεί και να ελπίζει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!